Je was erbij > Overzicht

De familieploeg BaScootje rijdt de Memorial Florent Bafcop in - Reningelst - 29/07/2008

De Koninklijke Wielerclub Bergdal is de organisator van de Memorial Florent Bafcop. Deze bedrijvige wielerclub die op zondag 3 augustus zijn 60 jarig bestaan viert, werd in 1948 gesticht door Florent Bafcop en Fernand Fiey. Florent had de sportmicrobe gekregen van zijn broer, de sportjournalist Berten Bafcop die eerder reeds koersen inrichtte in Reningelst en Westouter. Hij werd de eerste voorzitter en bleef dit gedurende 50 jaar.

De acht eerste bestuursleden van Bergdal tijdens de 50 jaar jubileumviering; Florent Bafcop: eerste rij 2de van links.

De Memorial werd voorafgegaan door de Fietsmarathon, dit is een volkse bedoening waar men op eigen tempo en al of niet met een gewone fiets, toertjes rond Reningelst maakt met afstempeling aan de herberg ‘Boerenhol’ en aan het ontmoetingscentrum ‘De Rookop’. Hierbij deden een zevental familieleden van wijlen Florent Bafcop in groep hieraan deel. Zij hadden een eigen aangepast T-shirt met het logo van ‘BaScootje’. In totaal heeft de ploeg BaScootje 218 km gefietst en behaalden de vijfde plaats.

De Memorial Florent Bafcop, een tijdrit van 20 km die voor de tweede maal verreden werd op dinsdag 29 juli te Reningelst, werd deze maal passend ingereden door de hiervoor nieuw gevormde wielerploeg BaScootje, een ploeg familieleden van wijlen Florent Bafcop.

De ploeg BaScootje was samengesteld uit v.l.n.r. Dirk Notredame, Dries Bafcop, Olivier Baron, Rose-Mie Bafcop (dochter van wijlen Florent) en Luc Adriaen. Op de voorgrond de supporterende Jarne en Jordy Devos.

De ploegentijdrit werd om 18.15u gestart met BaScootje als eerste ploeg. Ze legden het parcours af in een tijd van 37 minuten 18 seconden en behaalden zo een gemiddelde van omstreeks 31 km/uur. Met dit resultaat werden ze niet de winnaar, maar ook niet de laatste zodat deze gelegenheidsploeg die voor de eerste maal gezamenlijk fietste toch niet uit de toon viel.

Bij de prijsuitreiking mocht Liliane Bafcop (jongste dochter van wijlen Florent), de trofee overhandigen aan de winnende ploeg ‘De Velo’s’. Tweede waren ‘Fietsteam Poperinge’ en derde ‘WTC Hoppeland A’.

De ploeg ‘BaScootje’ werd ook aan het podium gevraagd en kreeg de bloemenruiker.

De herinnering aan Florent Bafcop werd levendig door Albertine Bafcop-Deconinck met haar twee dochters Rose-Mie & Liliane geflankeerd met de ploeg BaScootje.


Info en foto's: Luc Adriaen - luc.adriaen@telenet.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.