Je was erbij > Overzicht

Esther en Eduard 50 jaar gehuwd - Koekelare - 19/07/2008

Op 19 juli 1958 hebben Esther en Eduard hun ja-woord gegeven. Samen met allen die hen genegen zijn, werden wij vriendelijk uitgenodigd op zaterdag 19 juli 2008 om in restaurant feesthoeve "De Herdershoeve" in Eernegem hun 50-jarig jubileum te vieren. Esther Myny en Eduard Museeuw uit Koekelare hebben echt wel reden om feest te vieren. Het zijn immers zeer goede mensen die zich dagdagelijks inzetten voor hun medemens. Esther en Eduard zijn twee mensen die er mogen wezen. Ze uiten hun liefde al een halve eeuw aan elkaar..., maar via kankerpraatgroep "Blik Vooruit" ook aan de mensen die door de heftige ziekte worden overvallen... De voltallige kankerpraatgroep was dan ook in de Herdershoeve uitgenodigd. Na de gemeentelijke plichtplegingen, was er nog een spetterend feest.

De Koekelaarse schepenen Eric Huyghe, Dirk Ampoorter, Kelly Tanghe en OCMW-voorzitster Kaat Depreitere namen de gemeentelijke honneurs waar. De burgemeester was immers op reis naar de Franse kust aan de Middellandse Zee en kon dus helemaal niet aanwezig zijn. De redevoering was echter weggelegd voor Eric Huyghe die de gemeentelijke cheque mocht overhandigen. De Koninklijke kussen werden zowel door Dirk Ampoorter voor koning Albert en Kelly Tanghe voor koningin Fabiola overhandigd... Daarna was het tijd voor een kiekje met persfotograaf Roger Willems van De Weekbode.

Michelle Bolliou maakte voor Esther en Eduard een mooi rijmpje. Michelle:"50 jaar huwelijk in goede en slechte dagen, zijn jullie elkaar blijven behagen. Het duurt nu al 50 jaar en jullie zijn nog steeds bij elkaar." Ook Lolo Vervaeke had enkele lieve woorden veil voor Esther en Eduard. Lolo Vervaeke:"50 jaar lang zijn jullie getrouwd. 50 jaar lang hebben jullie gebouwd aan een relatie zo fijn. Die krijg je niet zomaar klein. Jullie zijn 2 gelukkige mensen en daarom willen jullie voor de toekomst het allerbeste wensen. Proficiat met jullie gouden jubileum," knipoogt Lolo.

Sharontje Standaert: "Al 50 jaar geleden zeilde jullie bootje over de grote zee van het leven. Onderweg kwamen jullie wolken en af en toe wat stormen tegen. Uiteindelijk geeft jullie bootje alles goed doorstaan. En getuigt dit dat jullie liefde zal voortbestaan. Een bijzondere dag, een hoogtepunt, t'is jullie (verdomme) van harte gegund."

Bram Vermet: "Koper daar maak je een kannetje van, een stoofpot en een koffiekan. Feest! Dan drink je een glaasje wijn, dan dans je wat, dat vinden jullie fijn. Maar koperen feest... Dat zegt iets van trouwen. En heel erg veel van elkaar houden. Als je nu al 50 jaar van elkaar houdt. Verdien je zeker zilver en daarna goud. Proficiat met jullie 50ste huwelijksverjaardag."

Sharon Standaert:"We gingen samen naar Dadizele."

Michelle Bolliou: "Dat vonden we zo fijn, want we waren toen nog zo klein."

Sharon Standaert:"Michelle huilde tranen met tuiten omdat ze naar de bootjes kon fluiten."

Michelle Bolliou:"Sharon vond dit o zo leuk, die lachte zich een deuk."

Sharon Standeart:"Michelle en Sharon lachten zich een breuk, omdat mémé moest beginnen lopen, toen we in de autootjes waren gekropen."

Michelle Bolliou:"We wilden er toen nog niet uit, want anders zei pépé het pleziertje is uit."

Sharon Standaert:"Pépé wilde ons verleiden met een ijsje en toen wisten we, dit is het einde van ons reisje."

Michelle en Sharon:"Pépé en Mémé willen we bedanken voor al die fijne jaren."

Sharon Standaert:"En wanneer zie we were weg?"

Het kon Esther en Eduard mateloos ontroeren. Het was voor hen meer dan ooit een prachtige dag.

Esther en Eduard hebben voor een prachtig feest gezorgd. Ze zetten zich niet alleen in voor hun eigen familie, maar zijn er ook steeds om andere mensen te ondersteunen, wanneer het eens minder gaat. De praatgroep "Blik Vooruit" is in Koekelare en omstreken een begrip. Zonder Esther en Eduard, die ervaringsdeskundigen zijn inzake Kanker, zou deze praatgroep nooit van de grond gekomen zijn... Ze doen dan ook mega goed hun best en hopelijks kunnen we er binnen 10 jaar opnieuw bij zijn... Een diamanten huwelijksjubileum is hen zeker en vast van harte gegund.


Info en foto’s: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.