Je was erbij > Overzicht

Zomertentoonstelling - Koekelare - 05/07/2008

Op zaterdag 5 juli was het opnieuw tijd voor de vernissage van de zomertentoonstelling Koekelare en dit in een organisatie van de gemeente Koekelare, de gemeentelijke cultuurraad Koekelare en de werkgroep zomertentoonstelling van de cultuurraad Koekelare. Dit alles greep plaats in de daartoe speciaal geplaatste mooie witte feesttenten in de nabijheid van de tuin van de hoop (onderdeel van het Motepark).

Het was uiteraard opnieuw een rijk gevuld programma met voor de genodigden om 17u00 een welkomstdrink, om 17u15 een welkomstwoord namens de werkgroep Zomertentoonstelling door de heer Robert Vande Caveye, gevolgd door de voorstelling van de kunstenaars door de heer Jef Vromant en daarna de plechtige opening van de zomertentoonstelling door mevrouw Kelly Tanghe, schepen van cultuur van de gemeente Koekelare. Het geheel werd afgewisseld met muziek van het klassieke gitaartrio "Trio Asturias". Aansluitend was er een receptie aangeboden door het gemeentebestuur van Koekelare.

Schilders Jan Michiels, Roos Roels, Tine Lievens en O-Sekoer (Luc Descheemaeker) sieren de Koekelaarse zomertentoonstelling. De Koekelaarse zomertentoonstelling is nog te bezichtigen tot en met zondag 31 augustus 2008, telkens van 9.30 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17.30 uur. Op zaterdag en zondag is de tentoonstelling open van 14u00 tot 17u30. Enkel op maandag is deze gesloten. Meer info is te verkrijgen op 051 58 92 01 of www.koekelare.be.

Naast de zomertentoonstelling (in een organisatie van de werkgroep zomertentoonstelling bestaande uit mevrouw Yvette Leplae-Callemeyn, Jean-Marie Lootens, Robert Vande Caveye en Ronny Vanhooren) heeft Koekelare nog veel meer in petto. Op zondag 20 juli is er de tweede tractor -en oldtimerrit en daarbij nog een zegening. Inschrijving kan vanaf 09u00 in zaal Zuudhove, Ichtegemstraat. Rondrit vanaf 10u00, zegening om 11u30 van op de Kiosk, Moerestraat met daarna een kippenfestijn vanaf 12u00 met muzikale omlijsting (alle info op 0476/22 28 79). Daarnaast zijn er ook nog woordbeelden in het Fransmansmuseum en dit tot en met 30 september 2008. Hiervoor leggen 7 jonge fotografen en 7 schrijvers een stukje van de ziel van de Westhoek bloot. "Woordbeelden" is een project van Westhoek Streekmuseum en loopt in het Fransmansmuseum in Koekelare, het Bakkerijmuseum in Veurne, het kasteel Beauvoorde, het Mout- en Brouwhuis De Snoek in Alveringem, de Oude Kaasmakerij in Passendale, het Hopmuseum in Poperinge en het Tabaksmuseum in Wervik. Verder zijn er in Koekelare ook nog 3 dolle dinsdagen met muzikale sfeer op de dinsdagmarkt 22 juli om 10u30 Bon G.O.V., 29 juli om 10u30 Soap'n' Water en 5 augustus vedettenparade met Salim Segers, Danny Fabri en Bobby Prins, een organisatie van het Feestcomité in samenwerking met de cultuurraad. Het zomert dus zeker ook in Koekelare.

Tekst en foto's Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.