Je was erbij > Overzicht

Sportman en -vrouw van het jaar - Koekelare - 19/01/2008

Op 19 januari was er in de Sporthal van Koekelare de viering van de sportman 2007. Gastspreker van dienst was Jos Vancompernolle. Tevens werden alle organisaties van schepen van sport Dirk Ampoorter overlopen: denken we aan Koekelare rolt, Koekelare in ’t donker, MIVOS-criterium… In de toekomst is er dan nog de inhuldiging op 15 maart van de permanente mountainbikeroute die via Diksmuide, Gistel en Koekelare gaat. Deze route zal 37 kilometer op het grondgebied van Koekelare hebben. Het was een processie van Eternach om deze te realiseren. Ze zal dan ook toepasselijk “Poggio-route” heten, verwijzend naar de enige mountainbike vereniging in onze gemeente. Verder zal de gemeente nog grond aankopen voor de nieuwe locatie van het krachtbal + komen er twee tennisterreinen + een omniterrein van 1 miljoen euro. Tegen 2010, allicht is dit wat ambitieus, zal de nieuwe sporthal er moeten zijn. Schepen Dirk Ampoorter zei ook dat het de laatste keer is dat de viering van sportman in de sporthal zal plaatsgrijpen. Volgend jaar zou dit in de nieuwe culturele zaal moeten kunnen gebeuren.

Rik Dubois, voorzitter van de sportraad had het in zijn speech over de vele vrijwilligers in het sportgebeuren die eigenlijk eens wat appreciatie verdienen. Daarom moet er ook eens iets gebeuren voor deze vrijwilliger. Verder hield hij ook een pleidooi voor sociaal-hartelijke verdraagzaamheid. Hiermee roept hij de sportclubs op om ook eens oog te hebben voor de minder goede sporters en niet al te veel druk op hen te leggen. Daarna werd Freddy Proot gehuldigd voor 25 jaar inzet met Bouwwerken Deprez en Geert Simoens van TTC Sorry voor 30 jaar inzet.

Daarop was het de beurt aan de huldiging van verdienstelijke personen van verschillende sportclubs uit Koekelare. De eerste in rij was Marc Ampoorter van wielerclub De Guidons, voor de gevechtsport club Joekiejo Tanie Josjieki wordt het dit jaar Chris Bogaert, voor Bouwwerken Deprez was het Gert Cabooter, bij de stormvogels van Koekelare was Gaston Degrande de man, voor tafeltennisclub TTC Sorry kreeg Tony Demeulenaere een aandenken, loopclub Tempo zocht en vond de geknipte man in Johan Olivier, voor de Jeugd van SV Koekelare mocht Roger Schollier een aandenken in ontvangst nemen, voor wat hij doet ten dienste van VK Koekelare werd Geert Taveirne ge-ëerd, waarop basketbalclub CoVeCo de rij slaat met hun genie Jimmy Van Slembrouck.

Voor de viering van de sportman van het jaar waren er 4 belangrijke bekers. De Running Up Cup ging naar een verdienstelijk meisje uit het tennis met name Tine Maertens. Met haar 14 lentes is ze toch als serieus uit de kluiten gewassen en kan ze zeker haar vrouwtje staan tegenover heel wat oudere tennissters. Het is een talent waar we waarschijnlijk nog van zullen horen. Ze is daarnaast ook nog zeer bescheiden.

De sportman van het jaar werd Jeroen Vanmassenhove uit het tafeltennis. De man staat ook nationaal zijn mannetje. Voor de andersvalide sportvrouw werd Hilde Depreitere (zwemmen) gehuldigd, want ze wist weer prachtige resultaten te halen op de special olympics. En de mindervalide sportman is niemand minder dan Bovekerkenaar Thijs Dewilde die voor zijn prestaties in de nationale ploeg van het torbal werd gehuldigd. Een bijzondere prestatie van een bijzonder sympathieke jongeman.

De beker voor sportman van het jaar werd uitgereikt door zwemkampioen Frederik Deburggraeve. De man die in 1996 voor België een olympische medaille haalde. En zoals je weet... Olympisch goud blijft eeuwig. Je kan ze nooit meer afnemen. Tevens kreeg ook Thijs Dewilde, Tine Maertens en Hilde Depreitere hun beker uit handen van Frederik Deburggraeve, beter bekendd als Fredje. Zo zie je maar.... Dit moment van eer, kan niemand hen tevens nog afnemen. We mogen het zeker zeggen dat de viering van de sportman en co zeker en vast opnieuw geslaagd was. Vorig jaar hebben we moeten missen, maar bij het publiek hoorden we dat alles veel vlotter is verlopen. Het is opnieuw een prachtorganisatie en dit mede door toedoen van de Sportraad en de Sportdienst en de VZW Gemeentelijk
Sportcentrum Koekelare. Het mag tevens gezegd zijn... Ook een dikke chapeau voor Evelien Denecker (sportfunctionaris), deejay Freddy uit Koekelare, schepen Dirk Ampoorter en Torhouts gemeenteraadslid Marc Bonte die meehielp met de organisatie en alweer een vlekkeloze presentatie van Jos Vancompernolle: "de stijging spant", het wordt stillaan het handelsmerk van deze merkwaardige presentator.


Info en foto's: Andy Vermaut

----------

Ook Stefaan Desloover stuurde ons een aantal foto's door.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.