Je was erbij > Overzicht

343 euro voor kankerpraatgroep "Blik vooruit" - Koekelare - 14/01/2008

Karl Vannieuwkerke officieel peter van kankerpraatgroep "Blik Vooruit"!

Vice wereldkampioen Kurt Dekoninck barbecuede samen met barbecueroadie Andy Vermaut tegen kanker

Moere/Gistel/Koekelare/Diksmuide: Vanuit het kraampje op de Sint-Maartensfeesten (Feestcomité i.s.m. Gezinsbond, Gemeentebestuur en beide schoolnetten Koekelare) voor stomerij Marcus. (Vandersyppe) in Koekelare verkochten (Kurt Dekoninck (Moere) en Andy Vermaut (Koekelare)) op 10 november Breydelschotel ten voordele van De kankerpraatgroep "Blik vooruit". Deze kankerpraatgroep is uiteraard supertevreden over het spontane initiatief dat zij hebben genomen. De kankerpraatgroep mag dan ook een aardig centje meepikken, want de verkoop bracht maar liefst 343 euro op. Voor de overhandiging van de cheque kwam VRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke speciaal naar Moere afgezakt, om er tevens het peterschap van de kankerpraatgroep Blik Vooruit op zich te nemen. Deze kankerpraatgroep komt elke eerste dinsdag van de maand bijeen in het rust -en verzorgingstehuis Meunyckenhof in Koekelare en is een initiatief van Esther Myny en Eduard Museeuw. Het logo is de primulabloem die staat voor hoop in de toekomst.


Wat de opbrengst betreft, normaal moest Kurt Dekoninck hiervoor nog de food-kosten, houtskool,servetten en plastiek bordjes/vorken aftrekken... Maar...Moerenaar en ex-Koekelarenaar Kurt Dekoninck stond er waarlijk op dat de volledige recette van de Sint-Maartensverkoop inclusief extra wisselgeld uiteindelijk integraal overgemaakt zou worden aan de kankerpraatgroep "Blik Vooruit". Hij kreeg daartoe ook ondersteuning van Breydelham en van Groenten Duva uit Gistel. Moerenaar Kurt Dekoninck heeft al heel wat titels in
barbecuemiddens verzameld, denken we aan Belgisch kampioen BBQ 2004/2005, Vice wereldkampioen BBQ 2006 en laureaat van de "Jack Daniels" cup USA 2007. Tevens dankten ze ook tal van mensen en bedrijven die dit mee mogelijk hebben gemaakt: zoals Unifine (Sauces en Spices), Dekeyser-Ossaer Koekelare, Breydelham, Breydelspek, Peter's Farm en Gandaham..."

Ondertussen hadden ze ook de eer om Karl Vannieuwkerke als peter van de kankerpraatgroep in te huldigen die trouwens geïnteresseerd is om bij Kurt Dekoninck een barbecuecursus te volgen. Dat beloofd. Karl Vannieuwkerke genoot alleszins op maandag 14 januari met volle teugen van een heuse winter-inhuldigingsbarbecue die Kurt op poten had gezet.

Foto: namen van links naar rechts: Kurt Dekoninck, Esther Myny, Eduard Museeuw, Andy Vermaut, Liliane Van Lancker, Rik Dubois, Karl Vannieuwkerke, Michel Sinnaeve, Rudy Museeuw, Veronique Strubbe, Marie Jeanne De Jaegher, Koen Van Bouchaute (Foto's Arnold Naert)

Meer info bij Kurt Dekoninck, Provincieweg 12, 8470 Gistel W/VL, Belgium, 0032 (0)475/330 125, www.traiteurmatthias.be, Andy Vermaut, Belhuttebaan 102A, 8680 Koekelare, 0499 35 74 95 of Eduard Museeuw en Esther Myny, De Wallaart 2, bus 9 tel 0495 60 18 45

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.