Je was erbij > Overzicht

Landelijke Gilde Bovekerke blijft groeien - 05/01/2008

Voorzitter liet iedereen rechtstaan

Maar liefst 155 personen kwamen vrijdagavond 4 januari naar de 21ste nieuwjaarsreceptie en maaltijd van de Landelijke Gilde van Bovekerke in d' Oude Schole langs de Bovekerkestraat. Voor dienstdoend voorzitter Eric Huyghe (van waar kennen we die man toch) was het een heugelijke dag. Hij mocht er dan ook zijn traditionele nieuwjaarsbrief voorlezen die volledig in het teken stond van de landbouw.

Na de groei van het aantal leden van de landelijke gilde in 2006, heeft de landelijke gilde ook in 2007 zijn groei gestadig verder gezet. Er zijn vorig jaar een 7-tal nieuwe leden bijgekomen. Lidmaatschap betekent lidmaatschap van een heel gezin. Dat is eigenlijk relatief goedkoop, want bedraagt maar 22 euro. Enfin. "Hopelijk hebben we in 2008 minder te maken met natuurrampen zoals we deze in 2006 en 2007 hebben meegemaakt. In juli 2007 was het weer van dat. De overstromingen zetten de helft van de Westhoek blank en opnieuw zagen veel landbouwers een stuk van hun oogst verloren gaan. Sommigen hebben het verlies tot op de dag van vandaag niet verteerd, " meent Eric Huyghe. "Hopelijk kunnen de duivenliefhebbers dit jaar volop van hun hobby genieten en dit alles zonder ophokplicht. Hopelijk dit jaar geen mond -en klauwzeer en geen dioxinecrisis," stelt Eric Huyghe. "De land -en tuinbouwsector heeft in de voorbije jaren genoeg geleden," klonk het verder bij voorzitter Eric Huyghe. (…) Nadien vroeg Eric Huyghe aan alle mensen in de zaal om recht te staan en elkaar een hand te schudden op een gelukkig Nieuwjaar. En zijn wil geschiede… Prompt ging iedereen recht staan. Het was vooral een vrolijk en uitgelaten moment in zaal d' Oude Schole. Nadat de magen waren gevuld met een lekkere kip, was er tijd voor een driekwartier durend spektakel door mimeclown Curio en Tante Roza. De blonde en bruine Leffes deden de rest.

Foto-bijschrift: "Voorzitter Eric Huyghe en Gerda Mostrey, Paul Vindevogel en Sabine Persyn, Martin Mingneau en Rosanne Demaré, Dirk Huyghe en Carine Decoster, Patrick Vernack en Greta Lievens en Daniël Beernaert van de Landelijke Gilde en alle kinderen in de zaal poseerden voor de foto. Jaar na jaar wordt de kroost van de landelijke gilde groter.


Info en foto: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.