Je was erbij > Overzicht

Kick Off Day Bellewaerde Park - Zillebeke - 29/02/2008

BELLEWAERDE PARK VERZAMELDE ZIJN ‘TROEPEN’ VOOR HET NIEUWE SEIZOEN.

Het nieuwe pretparkseizoen nadert met rasse schreden. Na de jobdays in januari werden de openstaande vacatures voor seizoenskrachten ingevuld en op vrijdag 29 februari 2009 organiseerde Bellewaerde Park voor het eerst een “Kick Off Day”. Op vrijdagvoormiddag 29 februari werden alle seizoensmedewerkers verwelkomd: zowel de nieuwkomers als de vertrouwde gezichten die na de ‘winterstop’ terug starten.

Op zaterdag 22 maart 2008 opent Bellewaerde Park zijn deuren voor het nieuwe seizoen. Op die dag starten heel wat vertrouwde medewerkers aan hun tweede, derde, sommigen zelfs aan hun 12e jaar. Ondanks het seizoensgebonden karakter van deze sector ziet Bellewaerde Park heel wat medewerkers elk jaar terug. Voor een pak nieuwe seizoenskrachten wordt het meteen de vuurdoop, waarop we hen graag zo goed mogelijk voorbereiden.

Kick off day: 29 februari van 9u tot 12u

Er werden ongeveer 80 ‘anciens’ en bijna 50 nieuwe medewerkers verwacht. “Een goede samenwerking start met een goed onthaal en duidelijke informatie. Met deze Kick Off Day wilden we onze seizoenskrachten enerzijds informeren over de nieuwigheden en het programma voor 2008 en anderzijds is het belangrijk om een goede sfeer te creëren onder de collega’s. Bij een ontbijt konden de medewerkers in een ontspannen sfeer bijpraten met de verantwoordelijken en collega’s en kregen ze meteen ook de kans om de nieuwe mensen te leren kennen. Zo gaven we ook de nieuwkomers een goede basis om aan hun opleiding te beginnen” aldus Annelies Dejaegher (HR manager).

De ‘Kick Off Day’ startte met een informatieve sessie waarbij directie en management de verschillende diensten en verantwoordelijken voorstelden en uiteenzetten wat er zoal op het programma staat voor Bellewaerde Park in 2008.

Aansluitend was er een onthaalmoment met ontbijt voorzien waarbij de seizoenskrachten de mogelijkheid kregen om vragen te stellen en te praten met hun verantwoordelijken en (nieuwe) collega’s.

De medewerkers konden meteen ook terecht bij de personeelsdienst om allerlei formaliteiten, administratieve en contractuele zaken af te handelen.

Opleiding op de werkvloer

Na de Kick Off Day volgt een intensief opleidingsprogramma. Alle seizoenkrachten krijgen een specifieke training “on the job”. Zo krijgen de horecamedewerkers uitleg en opleiding over de producten, bereidingswijze en de verschillende toestellen, terwjil de operatoren opgeleid worden om zich de werking en veiligheid van hun attractie eigen te maken.

Daarnaast worden er, afhankelijk van de functie, ook andere theoretische en praktische opleidingen georganiseerd. Zo is er voor de horeca een opleiding HACCP, brandveiligheid en klantvriendelijkheid voorzien.
Voor de franstalige medewerkers uit de streek van Komen en Moeskroen worden zelfs lessen praktisch Nederlands georganiseerd, zodat de bezoekers van Bellewaerde Park steeds in hun eigen taal bediend kunnen worden!

Foto: groepsfoto van alle nieuwe seizoenskrachten (± 50), samen met hun collega's die er al een of meerdere seizoenen hebben opzitten.


Info en foto: Anke Vanheirreweghe, Bellewaerde Park

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.