Je was erbij > Overzicht

Opendeur Kerat - Wervik - 17/02/2008

Op zondag 17 februari 2008 zette kerat bvba de deuren van zijn atelier wijd open voor het grote publiek ! Een terugblik op een fantastische dag vol met kunst en schoonheid...

Deze tweede "Dag van de ambachten" heeft naar schatting 108 bezoekers gelokt naar Wervik. De bezoekers kregen op de opendeurdag een inzicht in verschillende restauratietechnieken van kunstvoorwerpen. Het was een unieke gelegenheid om Frederik Cnockaert van het atelier Kerat (KUnst En Restauratie ATelier) temidden van oude en moderne kunst te horen vertellen over het hoe en het waarom van kunst restauraties. Zijn verhaal ging over het reinigen, het fixeren en verdoeken van schilderijen. Zijn collega vertelde over het verstevigen van houtsculpturen en natuurstenen beelden... Wij danken alvast hartelijk de talrijke aandachtige bezoekers voor hun interesse om te komen!

Ter info; Het kunst atelier Kerat bestaat nu 17 jaar. De hoofdactiviteiten dit atelier zijn het restaureren van kunstvoorwerpen, zoals ; Schilderijen opdoek, paneel, ikonen, tekeningen, aquarellen, gravures, houtsneden, etsen, litho's en restauraties van beelden (hout, steen, gips, ivoor, terracoatta, porselein, edele metalen). De vennootschap biedt tevens aan: studie-, documentatie-, opzoekingswerk en schade-expertises van van schilderijen en kunstvoorwerpen en sinds kort advies - en bemiddeling bij aankoop of verkoop van schilderijen.

Het atelier restaureert zowel voor particulieren, verzekeringen, galerijen, musea, kerken en overheidsinstanties.Frederik Cnockaert is de drijvende kracht achter het Kerat Atelier . Hij ontvangt u graag in zijn bedrijf en is steeds bereid op al uw vragen antwoord te geven
De kunstrestauraties worden uitgevoerd volgens de vastgelegde richtlijnen van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK, België) en van het "Charter van Venetië".

Hoe wordt er concreet gewerkt ?

Er wordt een afspraak gemaakt om samen het werk te bekijken. Meestal blijft het werk een dagje in het atelier voor grondig onderzoek en testjes ( een 'diagnose' via e-mail of d.m.v. foto's is moeilijk). U krijgt vervolgens een bewijs mee voor ontvangst, en spoedig wordt er een restauratievoorstel en een kostenraming gemaakt. Beiden zijn gratis en vrijblijvend. Bent U geïnteresseerd of hebt U vragen: aarzel niet en contacteer ons. Mondelinge expertise is gratis!

PS: sinds kort is er naast het bedrijf een afdeling in oprichting nl. de verkoopsgalerij "KREAT". Kreat is een creatieve afdeling van de bvba kerat. Kreat omvat een kunstgalerij. De kunstgalerij wil vooral exclusieve authentieke kunstvoorwerpen met als specialiteit vooral schilderijen van de 16 de tot de 20 ste eeuw ter verkoop aanbieden. Op http://shop.kapaza.be/kerat-art kun je nog steeds een aantal kunstobjecten bekijken die ter verkoop worden aangeboden.

Ik dank alvast hartelijk de talrijke bezoekers voor hun interesse!

Frederik Cnockaert namens Kerat
Art galerie, creatie,expertise, restauratie en verkoop van kunstvoorwerpen
hoogweg 42 – 8940 wervik
gsm: 0495/51 33 87
e-mail: info@kerat.bewww.kerat.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.