Je was erbij > Overzicht

Paul D'Hoore spreekt - Koekelare - 04/12/2008

Afgelopen donderdagavond 4 december kwam financieel journalist Paul D'Hoore spreken in "De Balluchon". Hij is de uitgever van de financiële nieuwsbrief Beurssucces en was in de afgelopen periode niet uit het nieuws te slaan. Met de financiële crisis was hij elke dag te gast in het televisiejournaal. Hij bleek de juiste man op de juiste plaats te zijn om hierover extra uitleg te geven. Ook de Koekelarenaars kon hij verbazen met zijn heldere uitleg over de beurscrisis... Heel wat mensen kwamen hiervoor speciaal afgezakt naar cultuurzaal "De Balluchon".

Het is opgevallen dat ook Koekelare een groot aantal financiële experts kent die enorm geïnteresseerd zijn in het reilen en zeilen van de beurs en de financiële markten. De Koekelarenaars hebben van Paul D'Hoore geleerd dat het nu eigenlijk het ideale moment is om te investeren op de beurs. Het is geen evidentie allemaal... Iedereen loopt nu terug in volle vaart naar zijn spaarboekje, terwijl we eigenlijk nu moeten investeren in aandelen. De meeste aandelen hebben nog nooit zo laag gestaan...

Het zware weer op de Amerikaanse beurzen heeft inmiddels ook zijn weerslag op de Europese beurzen en vice versa. We lazen het in grote letters in al onze kranten. De economie keldert. We gaan een grote economische crisis tegemoet. Onze eigen economie ontsnapt niet aan de neergang elders in Europa. De verwachtingen voor volgend jaar zijn laag gespannen... De recessie komt er aan, erger dan ooit te voren! Duitsland en Italië waren de eerste slachtoffers... Wij zullen zeker volgen. Het ontbreekt ons dus zeker niet aan onheilsberichten. Ook al schrijf ik dit niet graag, het is een realiteit waar we niet onderuit kunnen. Bikkelhard is deze waarheid. Onze economie gaat dus in het volgende halfjaar zeker krimpen. Wie nu niet wat extra heeft gespaard voor deze onzekere tijden, komt zeker in de problemen... Dat is het nu net! Veel mensen waren op deze crisis niet voorzien. En toch zagen we deze al zeer lang aankomen... Maar met één ding kunnen we onszelf nog een beetje paaien... Na regen komt er zeker zonneschijn! De recessie zal niet blijven duren. Wees daar maar zeker van.

Eigenlijk hoeft de jonge generatie van vandaag niet bang te zijn. Door de toenemende vergrijzing zullen er meer en meer jobs ingevuld moeten raken... Een analyse die niet besproken werd. Dat is dan weer het intrinsieke voordeel die we zullen hebben. Dat zal uiteraard ook problemen met zich meebrengen. Minder mensen zullen meer pensioenen moeten betalen...Enfin: dat is een ander verhaal. Simplistisch gesteld is mijn conclusie van deze avond de volgende:"Op lange termijn hoeft eigenlijk niemand echt bang te zijn. Laat ons daarom eindigen met de volgende positieve zinsnede:"We komen er wel doorheen. We wonen immers in het Westen." Kijk naar de foto's van de vele gelukkige en vooral intellectueel verrijkte mensen... Samen zullen we elke crisis doorstaan. Paul D'Hoore sprak en heeft gesproken.

Info en foto's Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.