Je was erbij > Overzicht

Turnkring neemt uitstekende start - Vlamertinge - 29-30/08/2008

Vrijdag laatstleden werd de Vlamertingse turntempel Westhoek Turncentrum opnieuw een feesttempel. Het nieuwe turnjaar werd, net als de twee vorige jaren, geopend met een spetterende turnshow. Gymnasten van over heel Vlaanderen, die regelmatig eens in Vlamertinge aanwezig zijn voor een training of stage, gaven er het beste van zichzelf. Zo waren uiteraard de Vlamertingse toppers aanwezig, maar ook het acroteam van De Panne en het demoteam van Dendermonde brachten oefeningen om u tegen te zeggen. Om ook het dansaspect aan bod te laten komen, nodigde Westhoek Turncentrum de WK-ploeg juniors van Dance Space Ieper uit. Ook zij brachten een prachtig nummer ten tonele. Kortom het werd een show die af was. Deze 3de editie zou voorlopig de laatste worden, maar de lovende kritieken achteraf overhaalden het bestuur van Westhoek Turncentrum om deze hoogstaande turnshow jaarlijks te organiseren.

Op zaterdag was Westhoek Turncentrum de dag van Turnkring Vlamertinge. Van 10.00 tot 16.00 uur werden aan de lopende band inschrijvingen genoteerd. Gelukkig heeft de club de kleuterafdelingen verdubbeld, anders konden ze tegen de middag de boeken al sluiten wegens volzet!!! Dat de inschrijvingen een succes zijn, bewijst het feit dat er momenteel over alle kleuter- en jeugdafdelingen samen nog slechts een 20-tal plaatsjes beschikbaar zijn. "Uitbreiden is nu niet meer mogelijk", aldus de voorzitter, " tenzij we er nog een zaal bijbouwen! Enkel op woensdag kan een versterking van het trainerskorps eventueel nog mogelijkheden bieden".

Dat Turnkring Vlamertinge van kwaliteit houdt, bewijst hun organisatie van de Bloso initiatorcursus. De niet-gediplomeerde turnleerkrachten, jong en oud, moesten vanaf 2 september ook naar de klas. Tegen eind november zit hun cursus erop en dan heeft de club weer tal van nieuwe gediplomeerde trainers in dienst.

Nieuw dit seizoen is de start van de school-sport combinatie voor de jongens. 3 jaar geleden startte Turnkring Vlamertinge met een privéproject pré-topsport. De beste competitiegymnasten lopen samen school in Brielen. Vóór de schooluren, van 07.00 tot 08.40 uur, krijgen zij training te Vlamertinge. En onmiddellijk na de school, om 16.00 uur, start hun tweede trainingssessie van de dag. Gezien het succes bij de meisjes werd dit seizoen ook gestart met de jongens. Momenteel trainen 9 kinderen op die manier: Eva Naessens, Nona Laroye en Dore Lepla waren al ingestapt. Nieuw dit seizoen zijn Kayley Meeuw (2° lj), Emma Verbiese (3° lj) Kanzi Louagie en Ferre Demyttenaere (4° lj) en Michael Debreuck en Ellen Rabaut (6° lj). De kinderen worden begeleid door Ellen Grillet en Vladimir Lieberman.


Info en foto's: Dirk Naessens en Els Vanhaute

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.