Je was erbij > Overzicht

Folkmis - Dranouter - 03/08/2008

Dranouter ligt in het West-Vlaamse Heuvelland, in het hartje van de Westhoek, tussen Ieper en Poperinge. Daar was er op 1-2-3 augustus het 34-ste Folkfestival. Op zondag 3 augustus om 12 uur was er in de parochiekerk de Folkmis, een organisatie van het Jeugdpastoraat Decanaat Poperinge in samenwerking met kerk en parochie Sint-Jan-de Doper Dranouter, de dienst Evangelisatie van het bisdom Brugge en met de steun van de gemeente Heuvelland, Kerk en Leven Antwerpen en vele sponsors. Het thema van de viering was 'Het recept van Jezus is 5 broden en 2 vissen', een duidelijke verwijzing naar het evangelie van die zondag.

Het was een Keltische Viering met Ierse muziek en zang door het Sint-Jozefskoor uit Roeselare. Enkele hon-derden jongeren, jongvolwassenen en volwassenen waren er en het waren mensen van Chiro, KSA, Scouting, KLJ, Plusgroepen, Wereldjongerendagen, Kerk, Parochie, Onderwijs en vele Socio-Culturele organisaties.

In de viering gingen diverse jeugdproosten voor en dit waren Johan Loones van Chiro-West-Vlaanderen, Marc Messiaen van KLJ-West-Vlaanderen- Filip Carpentier van KAJ-Vlaanderen, Luc Vandevyver, decanaal jeugdpastor en stichter KSA-Watou in concelebratie met ere-pastoor Maurits Durie en de jonge priester Vincent Duyck. De viering werd gedragen door de vele jonge mensen van het jeugdpastoraat, de plaaselijke acolieten en twee seminaristen van het Grootseminarie Brugge, namelijk Mathias Parret en Lode Vandeputte. Tijdens de viering was er een boeiend getuigenis door 3 Westhoekjongeren die in Sydney waren voor de Wereldjongerendagen, namelijk Leen Vandevyver uit Heuvelland, Heleen Deruytere en Mieke Vanheule uit Ieper. Bijzondere gasten tijdens de Folkmis dit jaar waren de heer Paul Breyne, Gouverneur van West-Vlaanderen, de heer Christof Dejaegher, Burgemeester van Poperinge en Eerwaarde Heer Jos Gheysens, deken van Poperinge. Na de Folkmis was er achteraan in de kerk voor alle aanwezigen een gratis receptie met veel kans om mekaar te ontmoeten. Bij het verlaten van de kerk ontving iedereen een rode blijde boodschaptas waarop het thema vermeld stond van de Folkviering en tal van promotiemateriaal van Kerk en Leven.

De dienst Jeugdpastoraat stond ook op de festivalweide met de stand 'Het Portaal'. Dit is een pastorale stand met een luisterend oor voor jonge mensen. Wie langs kwam deed mee aan een geheugentest inzake bijbelverhalen en kon een tasje winnen. Ook daar was eveneens veel kans om op verhaal te komen.

Info bij diaken Luc Vandevyver 0477/26.31.43.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.