Je was erbij > Overzicht

3 op 3 voor Vlamertingse jongeren - 09/04/2008

De drie provinciale voorrondes in het A niveau (hoogste klasse) zijn ten einde en de 3 Vlamertingse jongens konden zich selecteren voor de Vlaamse kampioenschappen te Lauwe eind april.

Voor topsportbelofte Bram Louwije was het vanzelfsprekend dat hij de selectie zou halen, hij won trouwens probleemloos alle voorrondes maar voor de debutanten Kanzi Louagie en Rune Putman was dit eerder een stap in het onbekende. De jongens zijn nieuw in het turncircuit, ze kennen de concurrentie niet want ze startten pas in september met competitieturnen. De negenjarige Kanzi - die wel al wat ervaring had uit testwedstrijdjes - kon vlot de vereiste selectiepunten bijeen sprokkelen en behaalde op de West-Vlaamse voorronde zelfs de zilveren plak. Voor de 8 jarige Rune was dit iets moeilijker maar Rune toonde per voorronde een heuse vooruitgang. De limiet is 61 punten. Op de eerste wedstrijd scoorde Rune 55.950 ptn, op het provinciaal behaalde hij 60.800 net onder de limiet dus. Afgelopen weekend kreeg Rune een laatste kans tijdens het open Brabants. Rune toonde opnieuw dat zijn trainingsinzet beloond wordt en hij scoorde maar liefst 2 punten meer, hij eindigde op een mooie 11° plaats en kon zich dus probleemloos selecteren voor het Vlaams.

De nieuwe uitdaging van turnkring Vlamertinge – de stap in het competitieturnen jongens olv de Zweedse hoofdtrainer Vladimir Liberman en de Vlamertingse hulptrainers Fedja Wallaert en Marijn Devroedt – werpt al na 7 maand vruchten af. En de toekomst is verzekerd want tal van jongens tussen de 6 en 12 jaar trainen wekelijks keihard om volgend seizoen te kunnen aantreden in de A en B klasse. Ondertussen zullen de oudste van hen dit seizoen nog deelnemen in het D niveau. Het provinciaal kampioenschap vindt plaats op 19 en 20 april in Westhoek Turncentrum te Vlamertinge.

Foto : Kanzi Louagie, Bram Louwije, Rune Putman

Info en foto: Els Vanhaute.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.