Je was erbij > Overzicht

Koddaert Ladies Open - Torhout - 06/04/2008

Op zondag 6 april 2008 verkeerden we in de gelegenheid om de finale in het enkelspel van Koddaert Ladies Open mee te maken. Vooral veel Koekelarenaars en mensen uit de Westhoek kwamen afgezakt naar Torhout. Het was tevens ook de dag van de ronde van Vlaanderen... en toch zat de Koddaerttenniszaal propvol of hoe zegt men dat goed... de prachtige Koddaert Indoor Tennisruimte. Van succes gesproken, mogen we zeggen dat de organisatie er vlekkeloos is verlopen. Ook de officials waren vol lof over deze organisatie.

De vipreceptie achteraf was tevens bijzonder geslaagd. Ik durf het zeggen. Een dergelijke vipreceptie had ik van mijn leven nog nooit meegemaakt. De receptie was een feest met een livegroep, echte champagne, hapjes à volonté. Dit trok bij iedereen de algemene aandacht. Het deed ons veel genoegen om met dergelijke grootse organisatie kennis te maken. De toeschouwers zijn naar huis gegaan met een applaus in hun hart voor dergelijke vlekkeloze organisatie. Jean-Pierre Heynderick en Laurence Courtois verdienen een diamanten pluim voor dit evenement.

De vrijheid wordt niet cadeau gedaan; men moet zichzelf veroveren op zijn hartstochten, op zijn geslacht, op zijn klasse en zijn volk en met zichzelf de andere mensen veroveren." Frans: "Il n'y a pas de liberté donnée; it faut se conquérir sur les passions, sur la race, sur la classe, sur la nation et conquérir avec soi les autres hommes." Jean-Paul Sartre Frans schrijver en filosoof (1905-1980) Dat hebben wij proberen te doen op de receptie waar we met enorm veel mensen hebben gesproken en vooral enorm veel plezier hebben beleefd.

Gelukkig hebben we veel plezier beleefd met de vele aangename mensen op de receptie. Sommigen kenden we van toeten noch blazen, maar toch was het machtig en geestig in de verwarmde feesttent. We keken met de blik vooruit, nooit achteruit...

Het leven is als een wervelwind, we doorkruisen de woestijn op zoek naar geluk en warmte. Dat hebben we op de receptie gevonden. Het bleef weliswaar leutig, want de feiten doen zich niet voor zoals ze soms lijken... Het was plezier beleven en je eens durven laten gaan en dus opgaan in de feestelijke sfeer die er heerst en dit in harmonie met alles en iedereen.

Kijk en geniet en verken de lachende gezichten. Dit is het leven ten voeten uit. Dit is bestaan, dit is allemaal echt. Geen glimlach is gefaket. Ongelofelijk is het. We hebben ons kostelijk geamuseerd. Incontournable! Koddaert Tennis Torhout...daar willen we nooit meer ontbreken.

De welvaart, de luxe kwam als de hoorn des overvloed tot ons. Je waant je eventjes als god in Frankrijk, terwijl het buiten weer pijpenstelen regent... We waanden ons met de Koddaert-receptie in Luilekkerland.

Info en foto's: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.