Je was erbij > Overzicht

Grote prijs Eric Huyghe - Bovekerke - 13/04/2008

Zo zoet als honing was de receptie ter gelegenheid van de Grote Prijs Eric Huyghe in, voor en rond d'Oude Schole in Bovekerke. Zondag 13 april 2008 zal steeds in ons geheugen gegrift blijven staan. Niemand liet zijn hoofd hangen. Iedereen keek er naar uit om in Bovekerke een prachtige feestdag mee te maken. De hoofdrol was die dag weggelegd voor Eric Huyghe, schepen van openbare werken en provincieraadslid die reeds voor de 5de maal zijn grote prijs in Bovekerke organiseert. Het leven ging die dag in Bovekerke over rozen. Met de receptie hingen de onweerswolken in de lucht, maar die kwamen toen nog niet in actie. Het weer viel alvast veel beter mee dan we hadden verwacht. Op de foto zie je ook de zielsgelukkige bietenmannen die dankzij Eric Huyghe een dagje konden meegenieten van de sfeer. Ze werden in limousine opgehaald of mochten mee een rit maken doorheen Bovekerke. Zo hadden ze de eer om het parcours per limousine te verkennen. Je ziet ze waarlijk schitteren op de foto.

Naast d'Oude Schole werd een feesttent geplaatst om de massa's aanwezigen ook een plaatsje te kunnen gunnen. Tegen aan de 370 mensen daagden immers op. Met zoveel mensen samen voor hetzelfde feest, is eigenlijk extra feestelijk.Eric Huyghe, Frank Volcke, Freddy Vancouillie, Jan Vanneste, Ivan Delrue en Robert Vande Caveye, voorzitter van het Feestcomité hebben het terug voor elkaar gekregen. Ze mogen dan ook zeker de pluimen op hun hoed steken voor een geslaagd lustrum in Bovekerke. Bovekerke Feest, ja de slogan is zeker niet hol voor diegenen die deze dag hebben meegemaakt.

Omstreeks 13 u 30 was er reeds de start van de parochianenkoers in de Werkenstraat. Daarvoor was het vooraf inschrijven in de Sportvriend. Deze wielerwedstrijd was uitsluitend voor Koekelarenaars die minimum 5 jaar niet meer zijn aangesloten bij de K.B.W.B. of W.B.V! De renners moesten er 3 ronden afleggen van 6,4 km wat 19, 2 km vertegenwoordigd. Deelnemers waren Geert Vannevel, Luc Vermote, Jürgen Bruneel, Roger Bruneel, Marc Vanhooren, Patrick Letten, Nick Viaene, Christophe Vandamme, Pieter Bilcke, Johan
Bilcke, Guy Taliman, Gert-Jan Broucke, Danny Vanrouse, Johan Calus, Peter Slembrouck, Dirk Vanheule, Kris Rosseel, Martin Mingneren, Godfried Depreitere, Noël Delrue, Roger Moeyaert, Edwin Germonpré, Marleen Debacker en Patrick Willaert. De winnaar van de parochianenkoer werd Luc Vermote gevolgd door Dirk Vanheule, Nick Viaene en Patrick Letten. Proficiat aan hen die deze bijzondere prestatie hebben neergezet. Velen waren al van zaterdag aan het trainen of het parcours gaan verkennen om op zondag aan deze koers mee te doen. Het werd een schitterende en spannende wedstrijd waar velen alles op alles hebben gezet.

Heel veel toeschouwers zijn er uit d'Oude Schole niet gekomen, want toen de koers werd gereden waren nog heel wat mensen lustig hun côte à l'os aan het verorberen. Sommigen lieten zich eens goed gaan en gingen zelfs 4-maal een stukje côte à l'os halen... Het moest maar zo lekker en smakelijk niet zijn. Slager Jan Vanneste uit Handzame heeft zeer goed zijn best gedaan. Zo ook de 33e Navajo Scouts die voor het feestgebeuren rond "Bovekerke Feest" de bediening op zich namen. Tijdens de maaltijd hadden veel parochianen zich hard ingespannen om de koers van hun leven te rijden. We mogen het deelnemersaantal alvast een groot succes noemen en mee rekenen dat het de zondag van Parijs-Roubaix was, maakt het nog een extra groot succes. Bovekerke Feest had dan ook een goede pers gekregen en vooraf heel wat goede kritieken en positieve reacties verzameld... Dit alles omdat de voorbije jaren ook alles steeds piekfijn in orde was. Iedereen was in de zaal dan toch uiterst benieuwd wie de parochianenkoers had gewonnen. Via een projectie werden 5 minuten nadien nog de resultaten bekend gemaakt... De zaal juicht.

Na de uitgebreide maaltijd, was het hup vooruit, vooruit met de geit... Iedereen maande elkaar aan om naar de VIP-tent van Fonitel door te gaan om daar nog een hoofdschotel in ontvangst te nemen. Die hoofdschotel bestond uit het lekker schuimend Petrusbier die op de VIP-bus met tent van Freddy Vancouillie werd geschonken. Ondertussen konden we genieten van Parijs-Roubaix op diverse grote schermen...

De pret kon niet meer gedrukt worden. Iedereen was in zijn sas en stelde de goede ontvangst in de VIP-bus ten zeerste op prijs. Intussen moesten velen even voor een plaspauze naar Christine Bilcke die hiermee een prachtige en volle dag achter de rug heeft. Het was al bij al in de VIP-tent een exclusief gebeuren van hoog niveau waar iedereen bij wou zijn. Freddy Vancouillie mag zeker ook een gouden pluim ontvangen. Hij had tevens heel zijn familie ingezet om de bediening zeer vlot te doen verlopen. Het was een
drukte van jewelste... Zowat 250 mensen zakten immers naar de VIP-bus en tent af en de meesten hebben er goed genoten en gedronken. Niemand kan Freddy echt terugbetalen voor zijn enorme inzet. Hij werd weliswaar goed ondersteund door brouwerij Bavik.

Kort nadat Tom Boonen de 106de editie van Parijs-Roubaix had gewonnen was de grote Prijs Eric Huyghe ten einde... Voor de koers in Bovekerke leek het wel alsof men dit blijkbaar speciaal had uitgerekend... De winnaar van de Grote Prijs Eric Huyghe editie 2008 is Tom Vermeiren uit Rijkevorsel, gevolgd door Kristof Dereeper uit Jabbeke en Guy Smet uit Kruibeke. De 4de plaats was voor Jo Maes uit Meulebeke, gevolgd door Franky Dereeper uit Lichtervelde.

Na de koers haastte iedereen zich naar de kaasreceptie in d' Oude Schole. De koersorganisatoren zelf met name het wielersport comité van Koekelare diende echter nog eventjes te wachten en ging naar de Sportvriend voor de prijsdeling. Het was geen sinecure voor André Tommelein, Jean-Marie Lootens en Robert Vande Caveye. Zowat 35 prijzen uitbetalen is niet zo makkelijk. Het was een mooie koers voor wie hem kwam volgen... Door slechte weersomstandigheden zijn niet zoveel mensen buiten gekomen. We mogen het alvast zeggen. Dit jaar was het opnieuw een bijzonder geslaagde editie.

Een uitgebreide collectie foto's van de kaasreceptie en het optreden van Ilse kunt u binnenkort ook op www.westhoek.be bewonderen.

Info en foto's: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.