Je was erbij > Overzicht

Ploegvoorstellling 'En Bloc' - Koekelare - 11/04/2008

In de feestzaal van de Germinal, bij Patrick Letten greep vrijdagavond 11 april omstreeks 19u30 de ploegvoorstelling van de wielerclub "En Bloc" plaats. Ondertussen was het ook de gelegenheid om de nieuwe uitrusting te showen... De presentatie van dit gebeuren was in handen van Dirk Muylders, redacteur bij de Gazet van Antwerpen. Tot vorig jaar was hij nog hoofdverantwoordelijke voor sport bij het Het Laatste Nieuws West-Vlaanderen. Hij woont in Knokke, maar kwam maar al te graag voor deze voorstelling naar Koekelare. Dirk Muylders is een naam in de sportverslaggeving. Hij heeft het dan ook voortreffelijk gedaan. De voorzitter van "En Bloc" is Pascal Lievens die deze club in november 2007 samen met enkele medestanders heeft opgericht. Pascal Lievens:"We willen met onze club vooral een leuke familieband creëren. We doen gezellige uitstapjes met de fiets. Onze leden variëren tussen de 12 en de 56 jaar. We zijn dus eerder een recreatieve club met leden tussen de 12 en de 56 jaar."

Machiel Delrue is dus het kakkersnest van de bende, maar is ook de zoon van sponsor Ivan Delrue. De 12-jarige koerst ook bij de jonge renners Roeselare. De volgende recreatieve renner in rij is Björn Ameel uit de Ossewegel Koekelare. Verder verwelkomt de club ook Johan Calus, een renner die het heel zijn leven in hart en nieren zal blijven. Hij heeft onlangs nog goede prestaties geleverd op het Belgisch kampioenschap OVWF. Mario Beuselinck is tevens ook van de partij. Hij woont in de Moerewegel en is ook bestuurslid van "En Bloc". Grote afwezige op deze avond was Serge Cornelus die les moest geven in Gent. Hij is tevens webmaster van www.enbloc.be.

Marc Crevits is tevens hoofdsponsor van de club. Pascal Lievens, voorzitter is daar vooral heel blij om. Schepen Dirk Ampoorter van Feestelijkheden en sport was tevens ook aanwezig. Hij is immers ook naast politicus, een verwoed sportman en past aldus in de functie van schepen van sport. Hij is ook de man die recentelijk actie voerde om het postkantoor in Koekelare te behouden... Dirk Ampoorter kan met de fiets heel snel rijden, maar heeft beloofd zich voor "En Bloc" wat koest te houden en een trager tempo aan te houden. Verder kwam ook Patrick Cuvelier op het podium en Denny Robaert, ex-renner, bestuurslid en poulain van Pascal Lievens. Kris Depoorter uit Ichtegem kon tevens zijn uitrusting in ontvangst nemen, gevolgd door Bart Dedulle (Keiem) die ook "enrom" van veldrijden houdt. Verder is er uiteraard ook Christophe Vandamme die zich ook "ferm" inzet voor de ploeg. Christophe is tevens "eengemaakt" politieagent die er alles aan doet om in topconditie te blijven. Hij is de bekwame secretaris van "En Bloc". Verder passeren Marc Devrome, Bert Van der Kaaden en schoonheidssalon Hilde de revue. Een tweede grote afwezige is Olivier D'Haene uit de Populierenweg die 6 maanden op missie is voor de ontmijningsdienst van het Belgisch leger.

In Koekelare beweegt er wat op sportief vlak. "En Bloc" was een leegte die diende opgevuld te worden. Patrick Letten, sponsor en uitbater van de café en de feestzaal van de Germinal is tevens ook actief als recreatief wielrenner bij "En bloc". Hij combineert het zware cafébestaan van het weekend met een recreatief wielerbestaan. Je ziet dat hij hiermee al heel wat kilo's is verloren. Niet te onderschatten, maar toch is hij steeds van de partij. Daarnaast kwam ook Jacky Robaert op het podium. Nadat hij een dagtaak van vloeren en faiences achter de rug heeft, sponsort hij ook nog "En Bloc" en fietst gretig mee. Johnny Rottier en Frederik Toortelboom (groep Dechuytter) waren ook zeer blij met de uitrusting die ze mochten ontvangen. En "En Bloc" heeft ook iets met de familie Vandamme, want we hebben in de club ook nog Armand Vandamme en David Vandamme. Dat zijn drie Vandamme's in de ploeg. Marino Vanderstraeten is de volgende in rij om het podium te betreden, gevolgd door "benjamin 2" de jonge heer Mathias Vanhaverbeke uit de Belhuttebaan. Er zijn nog jonge mensen zoals Bram Vanhee die enthousiast op het podium kwam. Hij is de zoon van volksfiguur Kristof Vanhee, de schoenmaker die door te veel werkdruk helaas niet kon aanwezig zijn. Dirk Vanheule uit de Kleiputstraat was dan wel weer aanwezig, net als de befaamde en sportieve gebroers Jan en Nick Viaene. Jan Viaene is bekend als een kilometervreter en zou zelfs op reis moeilijk zonder fiets kennen.

Nick Viaene kennen we als een aangename verschijning in het Koekelaarse die vooral veel kracht heeft in de benen. Uiteraard vergeten we ook Jürgen Willaert niet. De man met het korte kapsel weet zich aerodynamisch in alle mogelijke bochten te wringen. Uiteraard konden we ook genieten van de enorme glimlach van Ronny Vanrijssel die hiermee iedereen heeft verwend. Hij was vergezeld van zijn dochter, maar had ook zijn eigen menselijke warmte meegebracht. Maar last but not least mogen we Pascal Lievens niet vergeten... De hondstrouwe voorzitter van "En Bloc", ploegleider van de Lombarden-New Heebra. Pascal Lievens werd er de minister van miserie genoemd. Hij had volgend Muylders immers de capaciteiten om prof te worden en had het niveau van een Niko Eeckhout... De vraag die sommigen zich stelden... Waarom heeft Pascal Lievens het nooit overwogen om 2 jaar zonder wedde te nemen en prof te worden? Zo simpel is dat echter allemaal niet. De verassing van de avond was wel de komst van Michel Pollentier die ondanks zijn maagproblemen toch aanwezig was. Hij is tevens ook de poulain van Pascal Lievens in Lombarden-New Heebra die ondertussen al 13 profs kant en klaar heeft afgeleverd en drie figuren staan al opnieuw in de rij te wachten om hetzelfde lot te ondergaan. Niet evident allemaal. Het woord werd ook nog gegeven aan Peter Desmet die er voor keek dat de kledij snel geleverd werd...

Info en foto's: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.