Je was erbij > Overzicht

VK Koekelare feest - Koekelare - 04/04/2008

Op uitnodiging van Ivan Delrue waren wij op vrijdagavond 4 april aanwezig in de Koekelaarse zaal Zuudhove. Daar hing immers een lekker aroma van voorspoed en succes in de lucht. Iedereen had voor deze avond immers zijn beste pak of ensemble uitgehaald. VK Koekelare mag immers overgaan van 4de provinciale naar 3de provinciale. Het eerste elftal van VK Koekelare bestaat eruit: Tom Anseeuw, Kenny Coppin, Klaas D'Hondt, Frederik Debruyne, Klaas Decorte, Björn Devriendt, Bart Devriendt, Maarten Dierickx, Kurt Hautekeete, Christ Metsu, Marijn Missiaen, Stijn Rommelaere Davy Sanders, Christoph Sc hollier, Jeroen Slambrouck en Jeffrey Vanroose.

Onbeschroomd, vlot en frank genoten we van een receptie met een schuimend aperitiefje of een frisse fruitsap. Iedereen is er in plein forme. We gaan immers feesten in verbondenheid met elkaar. De overwinning smaakt zoet. We lusten er allen wel meer van. Het kwam er tijdens het afgelopen seizoen immers op aan om zoveel mogelijk punten te scoren. Soms moesten ze daarvoor ook eens op hete kolen zitten. Andere malen moesten ze een konijn uit hun hoed toveren. Ze hebben er echter geen potje van gemaakt. Niemand heeft hen stokken in de wielen kunnen steken. Ditmaal kregen de tegenstanders de volle laag. Daarom werden de spelers en de sympathisanten er in Zuudhove met veel egards ontvangen. Iedereen was er duidelijk in zijn sas.

Terwijl de laatste mensen toekomen, gaan de eerste tafels al hun barbecueworst van een traiteur uit Beerst. Een lekkere barbecueworst met een licht pikant tintje en een kalkoenbrochet met wat rijst, verse groenten en aardappelen in mayonaise... Wat tartaar erbij en we konden er weer tegen. De sfeer zat er al goed in. Ondertussen konden we ook gezellig praten. We bevonden ons in goed gezelschap met aan onze tafel Eric Huyghe en zijn vrouw Gerda, Frank Volcke, Ivan Delrue die er als sponsors van de club ook hun gezicht lieten zien. We waren gelukkig dat we een graantje konden meepikken en meegenieten van deze maaltijd. Onze geestelijke gesteldheid zorgde ervoor dat wij hap na hap, meer en meer verlangden om na de leegte van ons eerste bord aan de tweede ronde te beginnen. Voor de tweede ronde waren er kippenpootjes en een ferm stuk gebraden varkensrib met barbecuekruiden. Die avond, de 4de april 2008 hebben ze bij VK Koekelare mijn hart gestolen.

Nu ik toch klaar was met eten (de hoofdschotel toch), was de tijd aangebroken om heel discreet de hoofden te tellen. De belangstelling van het Koekelaarse publiek voor deze avond was maximaal. Om alle hoofden te tellen, had ik wel enkele minuten nodig. Ik heb het volgehouden tot ik er een 200 had geteld. Het waren er dus meer. Enfin. Het was wel wat te warm in Zuudhove, zodoende dat de eerste feestneuzen al een frisse neus gingen halen. Niet enkel om een sigaretje te roken, ook gewoon om wat van gedachten te wisselen of gewoon in tussentijd eens te genieten van de sterrenhemel of van de mooie verschijningen buiten. Of voor een enkeling (al was het nog wat vroeg) van de muren die ronddraaien en naar hem toekwamen omdat hij al zijn eerste glaasje teveel op had.

Rest van de foto's.

Info en foto's: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.