Je was erbij > Overzicht

Inhuldiging vrijwilligersboom door ACW-Houthulst- Klerken - 26/04/2008

Onder behoorlijke weersomstandigheden en een goede opkomst werd de ACW vrijwilligersboom op zaterdag 26 april ingehuldigd op het Sint-Kristoffelplein. Tijdens de Eucharistieviering van 17u. waren er meer mensen aanwezig dan gewoonlijk en een ACW-delegatie volgde de kerkdienst.

EH MARC VERMAUT verwees in de kerkdienst verschillende keren naar het uitstekende werk dat de vrijwilligers leveren in het verenigingsleven en onderstreepte de waarde van de lindeboom als symbool voor de verbondenheid. In de toespraak van ACW-voorzitter Noel Clauw werd het belang van de vrijwilliger in onze maatschappij nog eens extra benadrukt. Zonder hun bijdrage zou de maatschappij er helemaal anders uitzien, veel killer, koeler en meer berekend. De ACW-voorzitter was ook blij dat de linde op de voor hem zorgvuldig uitgekozen plaats staat. De oorspronkelijk geleverde boom was reeds na een half uur verdwenen. De gemeente heeft dan zelf een boom aangekocht en aangeplant, waarvoor onze speciale dank. Houthulst heeft als primeur dat het maar hier is dat er een boom verdwenen is, maar ook dat er in Houthulst 2 vrijwilligersbomen staan, alleen weten we niet waar de tweede staat.

DE ACW-voorzitter maakte enkele mooie vergelijkingen van de linde met de vrijwilliger en maakte de mooie opmerking dat de Houthulstse vrijwilliger hopelijk kan uitgroeien, zonder belemmeringen, zoals deze linde. Zodat hij zich tenvolle kan inzetten voor de anderen en zich goed kan voelen in zijn vel. Ook wenste Noel alle vrijwilligers van harte proficiat voor hun jarenlange inzet en vermeldde dat de vrijwilliger veel te vaak in de schaduw blijft staan, maar dat dit zeker niet het geval zal zijn met deze linde. In een gemoedelijke sfeer en met zomerse temperaturen werd de linde dan ingezegend en hiermee ook het vele werk van de vrijwilligers. Er werd nog een glaasje wijn aangeboden door het ACW voor ongeveer 40 vrijwilligers.

Het ACW nodigt uit op zijn opendeur in de CM te Houthulst op 1 mei vanaf 14u30 en op 4 mei vanaf 15u30. De opbrengst van de bar komt ten goede van de medewerkende verenigingen en een gedeelte gaat naar wereldsolidariteit. U bent er vanharte welkom.

Info en foto: Eddy Clauw

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.