Je was erbij > Overzicht

Bomvolle zaal voor KIT-turnfeest - Ieper - 27-28/04/2008

Het turnfeest van de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw was weer een schot in de roos. Met het thema KLEUR brachten de verschillende afdelingen een kleurrijk spektakel waarbij ieder van de bijna 400 leden van de club aan bod kwamen. De ruim 900 toeschouwers genoten in het stedelijke sportcentrum Ieper van combinaties van turnen, dans en acrobatie gebracht door KIT-leden vanaf 3 jaar. De nummers waren allen goed verzorgd zowel qua kledij als muziek en werden naadloos achter elkaar gebracht. Neem daarbij een verduisterde zaal met een fantastische kleurrijke belichting, een wit decor als achtergrond en je kan spreken van een bijna professionele organisatie. Afwezigen hadden voor de zoveelste keer ongelijk.

Deel 1

Na het welkomstwoord van voorzitter Lieve Debrabandere gaf de demogroep met een prachtig nieuw nummer de gepaste voorzet De afdeling welpen bewees dat kleuters wel degelijk een zonnetje kunnen zijn. De jongens benjamins/scholieren behoedden een tiran ervan alle kleur te stelen en de meisje pupillen brachten een mooi dansnummer op Place du Tertre. De pupillen/benjamins meisjes uit de competitiegroep D turnden prima op de tonen van Roses van Lenny Kravitz. De jongens 5-6 jaar brachten een disconummertje gevolgd door The Pink Panther van de benjamins meisjes. De juniores/seniores meisjes A van hun kant brachten de ware kleuren binnen. Deel 1 werd heel waardig afgesloten door de volledige competitiegroep meisjes niveaus A, B en C op de tonen van Rood van Marco Borsato.

Deel 2

Na een half uurtje pauze gaven de competitiegroepen meisjes en jongens een demonstratie op de verschillende toestellen. Dit nummer werd afgesloten door de jongens met een kleine competitie kreitsen op de paddenstoel waarbij het publiek enthousiast meetelde. De trampolinegroep gaf vervolgens een oranje demonstratie op de grote en minitrampoline. Met de contrasterende kleuren wit en zwart in een blacklightomgeving brachten de juniores/seniores meisjes B een prima nummer. De competitieploeg miniemen/scholieren meisjes D namen het publiek mee naar de Moulin Rouge en de miniemen meisjes brachten een ode aan de blauwe zee op de tonen van Sailing. Heel anders werd het toen de competitiegroep jongens met een Chinese draak op het toneel verschenen. De in badjassen gehulde scholieren meisjes toverden dan weer de turnvloer om tot één groot zwembad. Deel twee werd afgesloten met een spectaculaire tumbling.

Het twee en een half uur durende KIT-turnfeest was als in een mum van tijd voorbij. Zowel de toeschouwers als de turnsters en turners hebben er van genoten. De eerstvolgende KIT-activiteit zijn de clubkampioenschappen op zaterdag 7 juni in het stedelijk sportcentrum Ieper. Tussenin kunt u de club steunen door van de leden een doos koeken te kopen.

Info en foto: Luc Mus, KIT Ieper

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.