Je was erbij > Overzicht

Dienstenbedrijf 'Hulp aan huis' : Grote tevredenheid bij de gebruikers - Houthulst - 14/04/2008

Begin dit jaar werd er een enquête georganiseerd waarbij al de gebruikers gevraagd werden naar hun bevindingen. Voorzitter Eddy Clauw : De resultaten zijn ronduit schitterend. Het dienstenbedrijf 'Hulp aan huis' krijgt op alle gebied een positief rapport. 95% van de gebruikers is tevreden of zeer tevreden over de geboden service. Opvallend is ook het feit dat veel gebruikers nog een persoonlijk rugsteuntje geven door positieve commentaar bij te voegen. Tegelijkertijd werd ook de administratieve werking geëvalueerd en ook op dit punt scoort de gemeente Houthulst zeer goed. De bedrijfsleiders Annelies en Hannelore Dewilde krijgen hierbij een score van meer dan 95%. Voorzitter Eddy Clauw is alvast tevreden maar wijst er toch op dat kwaliteit ook in de toekomst op de eerste plaats moet staan. Er wordt verder gewaakt over de dienstverlening en eventuele klachten zullen steeds behandeld en opgevolgd worden. Gegroeid uit het PWA wil het bedrijf iedereen die behoefte heeft aan poetshulp zoveel mogelijk van dienst zijn. De snelle groei in twee jaar tijd toont duidelijk aan dat het bedrijf een leemte opvult zowel op het gebied van tewerkstelling als naar de vele gebruikers toe. In totaal werden er 90 van de 118 enquêteformulieren terugbezorgd. Afgelopen week werden 12 deelnemers beloond met een fles champagne.
Gegroeid uit het Plaatselijk werkgelegenheidsagentschap (PWA) stelt het dienstenbedrijf "Hulp aan Huis" twee jaar na de oprichting een 70-tal mensen te werk, waarvan 32 in Houthulst. DIt is veel meer dan oorspronkelijk werd gedacht. Het bedrijf bedient ruim 280 mensen in Houthulst en Diksmuide en is dus in korte tijd uitgegroeid tot een succesverhaal. In Houthulst telt het bedrijf 118 gebruikers. Voorzitter Eddy Clauw blikt met tevredenheid terug op hetgeen verwezenlijkt werd, maar wil de tevredenheidgarantie ook in de toekomst behouden. Ook de vlotte samenwerking met stad Diksmuide heeft tot nu toe enkel voordelen opgeleverd. Hierdoor kan er namelijk een zeer uitgestrekt gebied bediend worden tot tevredenheid van de klanten.

Goed om weten

De regering besliste om de prijs van de dienstencheques lichtjes te verhogen. Sinds 2005 is de prijs ongewijzigd gebleven op 6,70 euro (4,69 euro na aftrek) hoewel de lonen van de werkneemsters in de sector al enkele keren verhoogd zijn. Om hieraan tegemoet te komen verhoogt de prijs vanaf mei 2008 naar 7 euro. Dienstencheques die eerder aangekocht werden aan 6,70 euro kunnen probleemloos verder gebruikt worden tot de vervaldatum. De fiscale aftref blijft ongewijzigd. Een cheque van 7 euro kost na fiscale aftrek 4,90 euro.

Bijkomende service naar de werknemers toe :

Voorzitter Eddy Clauw : De positieve evaluatie van de werknemers heeft ervoor gezorgd dat de beheerraad extra wil investeren om het bedrijf 'Hulp aan huis' uit te bouwen. Een tijdje geleden werd er reeds beslist om werkkledij aan te kopen. Daarnaast werd er nu ook beslist om maaltijdcheques aan te bieden. Met het bieden van deze bijkomende service wil ons dienstenbedrijf zich verder positief opstellen ten opzichte van de werknemers.
Ook poetshulp nodig ?

Wie behoefte heeft aan poetshulp of zelf geïnteresseerd is in een job bij het dienstenbedrijf ? Neem zo snel mogelijk contact op met de PWA-beambte en bedrijfsleidster Annelies Dewilde, markt 1 te Houthulst. Ze is telefonisch bereikbaar op nummer 051/460741. Op administratief vlak wordt ze bijgestaan door haar zus Hannelore. Het kantoor is iedere werkdag open van 8u30 tot 12u. en op maandag- , dinsdag en woensdagnamiddag van 14u. tot 16u. en op donderdagnamiddag van 14 tot 17u. Mailadres : pwa-dienstenbedrijf@houthulst.be

Ook Plaatselijke werkgelegenheidsagentschap (PWA) blijft dienst bewijzen

Bijna dertien jaar na de oprichting in 1995 pakt het PWA in Houthulst nog steeds uit met goede cijfers. In het afgelopen jaar waren er nog steeds actieve PWA-ers in onze gemeente. Er zijn nog 158 ingeschreven werklozen en het aantal gebruikers bedraagt nog steeds 121. Maandelijks worden er Het ziet er dus nog niet direct naar uit dat het PWA definitief zal verdwijnen. Nu nog worden er 52 mensen bediend door een PWA-werknemer. Toch gaan er steeds meer stemmen op om ook andere diensten over te hevelen naar de dienstenbedrijven. Het doorschuiven van de poetsdienst naar de dienstenbedrijven heeft er inmiddels ook in Houthulst voor gezorgd dat steeds minder mensen tewerkgesteld zijn binnen het PWA.

Tekst bij foto: Dienstenbedrijf 'Hulp aan huis' beloonde onlangs 12 deelnemers aan de tevredenheidenquête met een fles champagne. Op de foto bemerken we voorzitter Eddy Clauw, de leden van de beheerraad Danny Clauw en Rik Degryse, de bedrijfsleiders Annelies en Hannelore Dewilde. De trekking stond onder leiding van Schepen Ann Vansteenkiste.

Info: Eddy Clauw / Foto: Jos Bogaerts.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.