Je was erbij > Overzicht

CYCLO KAMPIOENSCHAP 2007 bij WTC-ZONNEBEKE (VZW) - 16/09/2007

Zondag 16 september 2007 werd de laatste clubrit gereden bij wtc-zonnebeke. Na 33 wekelijkse clubritten op zaterdag en zondag werd de finale ingezet tussen de 9 genomineerden van het puntenklassement. Alle kandidaat kampioenen moesten zonder kilometerteller een willekeurige snelheid te fietsen op rollen waarna ze na 3 min fietsen hun gemiddelde snelheid moesten inschatten. Eddy Coudron uit Beselare sloeg de nagel op de kop. Hij fietste aan gemiddeld 27,6 km/h en kon dit exact inschatten waardoor hij tot Clubkampioen 2007 werd gekroond. Eddy is al 13 jaar lid bij wtc-zonnebeke en wordt voor de eerste maal in zijn lange fiets carrière “Clubkampioen”. Op de tweede plaats in het eindklassement volgt Dirk Vantomme uit Ieper met in zijn wielzog Willy Cappelle uit Passendale.

Eddy Coudron, na 13 jaar lidmaatschap eindelijk "Clubkampioen 2007"

Ook het kilometerklassement werd om 12h afgesloten waardoor de uiteindelijke Kilometerkampioen definitief bekend werd. De grote winnaar in 2007 is voor het 2e jaar op rij niemand minder dan Patrick Barra uit Zonnebeke. Patrick fietste een slordige 8595 km bijeen waardoor hij opnieuw de niet te kloppen nr 1 is. Het klassement bleef spannend tot de laatste weken want kort op zijn hielen zat Yvan Devacht met ook 8120 km op de wijzerplaat. Op de derde plaats staat Paul Callens met een zeer verdienstelijke 7644 km op de teller.
De eerste vrouw in het kilometerklassement is Carine Ameele, de vrouw van Patrick Barra, die fervent 6397 km bijeenfietste. Dat we spreken over een zeer actieve club moge duidelijk wezen want Wtc-zonnebeke fietste in totaal 121.998 km bijeen tussen 4 maart en 16 september 2007 maw ze fietsten meer dan 3x de afstand rond de aarde !

Patrick Barra,opnieuw niet te kloppen als het op kilometers aankwam.

Tot slot nog dit, Paul Callens en Daniel Vander Meiren reden alle club- en bonusritten waardoor zij het maximum van de punten behaalden. Beiden krijgen de titel van Puntenkampioen 2007.

Over wtc-zonnebeke (VZW): Wtc-zonnebeke is een wielerclub met om en bij de 70 actieve leden uit Zonnebeke en omstreken. De activiteiten situeren zicht zowel in het cyclo (koersfietsen) toerisme als in het mountainbiken. Voor meer info kan u steeds terecht op www.wtc-zonnebeke.be of via email: info@wtc-zonnebeke.be.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.