Je was erbij > Overzicht

El Fuerte provinciaal kampioen - 23/09/2007

Provinciale wedstrijd voor drumbands georganiseerd door VLAMO te OTEGEM

Drumband EL FUERTE, WEST-VLAAMS kampioen in eerste afdeling (melodisch percussie-ensemble, marching), Tamboer-Majoor DELPORTE Jurrie Provinciaal Kampioen met 92 % hoogste score van het tornooi.

'ONE BAND - ONE SOUND - EL FUERTE', de stilte in de zaal wordt langzamerhand en steeds krachtiger overgenomen door een overweldigend geluid. De muziek dat onze Koksijdse Drumband 'El Fuerte' produceert. 51 slagwerkers van deze dubbel zoveel leden tellende ambassadeurs van Koksijde gaven in een tien minuten durende extase het beste van zichzelf. De drumband speelde voor het marcheergedeelte "Challenge", gecomponeerd door Will Rapp en voegde daar zijn gekende marcheerstijl vol van discipline en samenhorigheid aan toe. Voor het stilstaande gedeelte speelde drumband El Fuerte onder leiding van Tamboer-Majoor en Instructeur DELPORTE Jurrie, "Madman Drinks Tequila" gecomponeerd door respectievelijk Dirkjan Van Groningen en Chuck Rio. Het publiek dankte hen hiervoor met een oorverdovend applaus en de strenge maar rechtvaardige jury beloonde deze groep slagwerkers met een derde titel van KAMPIOEN van WEST-VLAANDEREN in EERSTE AFDELING en dit met een fantastische score van 81 % (=eerste prijs).

Maar dit is nog niet alles, iedereen die met de drumband vertrouwd is kent ondertussen de "rots in de branding" Jurrie DELPORTE. Componist, Instructeur, Tamboer-Majoor, bestuurslid, … er is niets wat hij niet kan en dat heeft ook de jury op het kampioenschap opgemerkt. Voor zijn opmerkelijke, foutloze prestatie als Tamboer-Majoor van de drumband werd hij beloond met een monsterscore van maar liefst 92%. Hierbij is Jurrie DELPORTE vanzelfsprekend ook KAMPIOEN van WEST-VLAANDEREN en dit ook voor de derde maal!

De gemeente Koksijde heeft een vereniging waar het meer dan trots op mag zijn. Dit jaar vertegenwoordigde 'El Fuerte' zijn prachtgemeente Koksijde al meer dan twintig maal, op prestigieuze stoeten, toernooien en taptoe's dit zowel in Vlaanderen, Wallonië als in Frankrijk. Aangezien de drumband West-Vlaams kampioen is, mogen ze onze provincie en zeker ook onze gemeente gaan vertegenwoordigen op het NATIONALE KAMPIOENSCHAP in Wevelgem. Op 21/10/2007 zullen zij het opnemen tegen talrijke andere korpsen van andere provincies en hopelijk kunnen zij hun nationale titel verlengen. Ook Tamboer-Majoor Jurrie DELPORTE zal de kans krijgen om zijn nationale titel te verlengen!
Kom gerust supporteren!


Info en foto's: Drumband El Fuerte

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.