Je was erbij > Overzicht

De Westhoek op Matexpo - Kortrijk - 09/09/2007

Op zondag 9 september had www.westhoek.be het eer en het genoegen op Matexpo aanwezig te zijn in de Expo van Kortrijk. Hierbij waren wij opnieuw vergezeld van de heer Ivan Delrue. Ook zoon Gunnar Delrue was op Matexpo van de partij. Voor de gelegenheid had de firma Delrue een prachtige stand opgezet. Menig zakenrelatie kwam er de afgelopen week een drankje tot zich nemen. De Duvel's en de Vedetts vloeiden er rijkelijk. Heel wat bouwfirma's uit de Westhoek kwamen er afgezakt naar Kortrijk. We zagen er onder andere ook de bouwmaterialen firma Willaert uit de Oostmeetstraat 100 en de firma Hendryckx uit de Ringlaan 58 uit Koekelare. Zo zie je maar... iedereen die iets vertegenwoordigt in de bouw kwam deze beurs bezoeken.

Hier bekijken we de stand van Ivan Delrue nog eens van dichtbij. We zien dat er hard aan is gewerkt. Het is Walter Six die deze stand voor de firma Delrue heeft opgezet.

Hier zie je dat er in de voorbije dagen heel wat is leeggedronken. De internationale vakbeurs heeft immers 4 dagen geduurd. Een 4-daagse die voor velen een ideaal middel is geworden om te netwerken met andere bedrijven en voornamelijk om nieuwe potentiële klanten te leren kennen.

Ook Salons Saint Germain uit De Breyne Peellaertstraat 12 uit Diksmuide was op de beurs vertegenwoordigd. De meisjes bevrouwden er immers een stand van de firma Thermote & Vanhalst uit Waregem. Een bedrijf actief in (clarks) ofte vorkliften…. die nu al in 65 landen vestigingen of verkooppunten heeft.

We hadden ook de eer om Alfred Hoet te leren kennen, de man achter Turbo's Hoet. Toch wel een zeer bekende firma in Vlaanderen. Ook gingen we eens een kijkje nemen bij Verscheure-Technology uit Warcoing. Een man eveneens met een gave om van alles zelf uit te vinden die de werklast voor bouwbedrijven en co moet verlagen. Leuk om al deze mensen daar te kunnen ontmoeten.

Het is ongelofelijk hoeveel contacten we dankzij Ivan Delrue kunnen leggen. Dit alles op een ongedwongen manier. Maar het is voornamelijk prachtig om te zien hoe de Westhoek op deze beurs in het Texas van West-Vlaanderen goed is vertegenwoordigd.

Ook hadden we de eer om Miss Beach 2007 te kunnen ontmoeten. We konden ze even strikken voor een foto. Daarna gingen we ook eens proeven van een wijntje op de stand van Concrete Systems uit Roeselare. Hier een wijntje, daar een biertje, daarna opnieuw een wijntje... Gelukkig dat ik met het openbaar vervoer mocht terug keren...

Het is ongelofelijk. Je moet net naar Kortrijk gaan om zoveel mensen uit de Westhoek op één hoop te zien. Provincieraadslid Eric Huyghe en schepen van Openbare Werken lopen we tegen het lijf op de beurs in Kortrijk Hoe het kan verkeren... Hij zag er betrekkelijk goed uit na het huwelijksfeest die hij de avond ervoor in Salons Saint-Germain in Diksmuide heeft bijgewoond... Ook lopen we mensen uit Bovekerke tegen het lijft, de thuisbasis van Ivan Delrue.

Ik vergat er ook nog bij te zeggen. Dat we in de vorige foto's ook de mensen van het weekblad "De Bouwkroniek" konden ontmoeten. Jan Van Hoorick is de man die dit blad uitgeeft en onderhoudt nauwe relaties met de bouwsector in ons land. Elke week lezen meer dan 2500 abonnees uit de sector dit blad. Het ziet er naar uit dat na de beurs dit blad altijd maar meer lezers zal winnen...

Na het ene deugddoende gesprek, kwam het andere. Zakendoen wordt afgewisseld met een gezellige keuvel bij alweer die wijn... We konden er toch nog een zeer gezellige babbel maken met Alfred Hoet uit Hooglede-Gits... Een minzaam man zonder pretentie ondanks het feit dat hij het in de zaken wel zeer ver heeft geschopt. Aan alle mooie liedjes komt een eind. Zo ook aan de prachtige vakbeurs Matexpo. Westhoek.be was erbij. (tekst en foto's Andy Vermaut)

Info en foto’s: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.