Je was erbij > Overzicht

Ieperse Erfgoedverenigingen en Cultuurraad pakken uit met blitse brochure - 17/09/2007

De Stedelijke Cultuurraad Ieper en de Stad Ieper stelden op 17 september 2007 trots de tweede editie voor in de reeks verenigingenbrochures Cultuur Verenigd/t.

Niets bijzonders, denkt u? Overtuig u van het tegendeel: deze brochure telt 20 pagina's en springt meteen in het oog. Niet alleen door de moderne, catchy vormgeving, binnenin vind je een uniek overzicht van alle erfgoedverenigingen die in Ieper actief zijn en lid zijn van de cultuurraad, en enkele betrokken diensten. Mét fotomateriaal, praktische gegevens en beschrijvingen,…

Deze brochure is het tweede deel uit de reeks "Cultuur Verenigd/t. Kunst- en cultuurverenigingen in Ieper". In 2006 verscheen het eerste deel over de instrumentale muziekverenigingen. Deze reeks zal op onregelmatige tijdstippen aangevuld worden: ook andere verenigingen krijgen hun brochure. Deze reeks wordt een tof en hedendaags promotiemiddel voor de Ieperse cultuurverenigingen!

Op een beknopte en aantrekkelijke wijze kom je in deze Cultuur Verenigd/t alles te weten over al deze verenigingen: Genootschap voor Geschiedenis en Vestingbouwkunde, Heemkundige Kring Flambertus, Heemkundige Kring Iepers Kwartier, Heemkundige Kring Selebeke, Vlaamse Vereniging voor Familiekunde, Gidsenkring, én de volgende diensten of projecten: stadsarchief, stadsbibliotheek, musea, erfgoedcel, vestingwacht, Geheugen van Ieper, Ieper Verbeeldt, ARCHEO7.

Ben je op zoek naar een vereniging om je historische ambities te kunnen botvieren? Zoek je de contactgegevens van een bepaalde heemkring? Of wil je gewoon eens kijken wat er op de agenda staat van de verschillende erfgoedverenigingen? Deze brochure heeft het allemaal! De leek zal dan weer onder de indruk zijn van de rijkdom en diversiteit bij de erfgoedverenigingen… Wist je dat al deze verenigingen samen ruim 1000 leden tellen? Indrukwekkend, toch?

Deze brochure past in de goeie sfeer van samenwerking tussen de verenigingen onderling, én met de diverse stedelijke cultuurdiensten. Al deze partners komen geregeld samen, en willen via diverse initiatieven hun branche promoten. Samen sterk, geen loze slogan maar steeds meer een vanzelfsprekendheid!

De reeks Cultuur Verenigd/t past in de verschillende initiatieven om cultuur extra in de kijker te zetten en een gezicht te geven: denk maar aan de Cultuurkalender, de organisatiegids "Help! Ik organiseer." met tips voor al wie een activiteit organiseert,… Deze brochure zal vanaf de tweede helft van september gratis verspreid worden op 2.000 exemplaren via de betrokken verenigingen, de betrokken diensten, en heel wat openbare locaties.

Meer info: cultuurbeleidscoördinator Alexander Declercq, Sint-Jacobsstraat 1, 8900 Ieper, tel. 057 239 311, mail cultuurraad@ieper.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.