Je was erbij > Overzicht

Vernissage tentoonstelling Lizette de Koker - Ieper - 02/09/2007

Lizette de Koker is een gedrevenen, dynamische dame die haar eigen creatieve expressie leerde te ontdekken, te uiten en zich voluit wijdde aan het uitbouwen van een eigen beeldtaal. In het begin deed ze dat vooral op het vlak van de grafiek.
Haar onweerstaanbare creatieve drang zocht nog naar andere disciplines die uitdrukking en vorm konden geven, vanuit haar leefwereld, aan wat haar beroert of heeft beroerd.

Vorm en gedachte, techniek en betekenis, ervaring en voorstelling, inspiratie en ordening zijn belangrijke pijlers in het gehele creatieve proces. Dit in die zin dat de kunstenares heel veel belang hecht aan de manier waarop iets wordt gecreëerd en ook de onderhuidse gedachte niet uit het oog verliest. Zo zijn haar werken niet alleen structuur, maar ook een 'verhaal', de projectie van emoties en verzuchtingen. De titel is vaak explicieter dan de voorstelling, omdat abstrahering een constante is in haar werk en discretie een ingesteldheid. In het uitgestrekte landschap van de ziel is er bijna Niets of is er Zoveel dat het nauwelijks her-kent. Zowel in haar grafisch werk als in haar schilderijen weet ze ons, op een subtiele manier te beroeren en te ontroeren, met tonen en tinten, discreet in de regio van grijzen en tengere blauwen, van okers en aardetinten.

Er zijn grijzen van de herinnering, van het VOORBIJE die willen bij - gehouden worden. Lizette De Koker heeft al heel wat bekendheid en waardering verworven, zowel op het vlak van grafiek als voor de discipline schilderen. In mei 2007 kreeg ze nog de 1e prijs schilderkunst bij het Vermeylenfonds in Middelkerke. Nu toont zij een selectie schilderijen op doek met als thema "Vergankelijkheid" die zonder overdrijven boeiend en zelfs bewonderenswaardig mag worden genoemd omdat het op een persoonlijk wijze beantwoordt aan de emoties of de ervaringen van waaruit het ontstaat. Wat niet met woorden kan gezegd worden, wordt hier grandioos vertaald… IN ALLE STILTE.

De vernissage van de tentoonstelling kon op heel wat belangstelling rekenen. Hieronder een aantal foto's.

De tentoonstelling is te bezichtigen in Galerij Hartistic en dit tot 7 oktober 2007. Open op zondagen van 14 tot 18 uur. Ook na afspraak vrij te bezoeken.

Info en foto's: Stefaan Goethals, Galerij Hartistic, Vooruitgangsstraat 8, B-8900 Ieper - Tel / Fax : +32 (0)57 209333 - http://www.geocities.com/galerij_hartistic

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.