Je was erbij > Overzicht

Buren bij Kunstenaars , een terugblik ... door Kerat - Wervik - 21/10/2007

Het gerenommeerde Wervikse restaurateurs collectief "kerat" zette op 20 en 21 oktober zijn deuren wijdopen voor het grote publiek. Er was een expositie in zowel het vernieuwde restauratie atelier als in de nieuwe aanpalende "Kunstgalerie". Dit initiatief die de provincie mee hielp organiseren zal zeker herhaald worden. Het was een buitenkans hoorde ik meermaals zeggen De opening van kerat art-galerie was er ter gelegenheid van de kunst happening "Buren bij Kunstenaars".

Frederik Cnockaert (afgevaardigde kerat ) heette de bezoekers van harte welkom in zijn restauratieatelier waar hij hun liet kennismaken met de verschillende kunstambachten die hun toepassing vinden in de kunstrestauraties van Kerat . Er waren voorbeelden van restauraties van schilderijen op doek, papier, hout ,koper. En voorbeelden van herstellingen van beelden in steen, hout ,ivoor.Uitleg over kaders herstellen, bladgoud leggen, enz…In de nieuwe aanpalende galerie exposeerde kerat antieke schilderijen en hedendaagse kunstwerken.

Het was meer dan een gezellig te "buren van een kunstenaar" met een hapje en drankje, de geïnteresseerden werden rond geleid en kwamen in de greep van de kunst! Frederik en zijn collega's vertelden over het verhaal achter de kunstwerken. Het werd een treffen waar de toeschouwer werd meegenomen op een verrassende reis doorheen de diverse thema's en kunststijlen met een blik in primeur op de nieuwste ruimtes van kerat. Velen hebben nu de weg naar Wervik gevonden.

Niet enkel kijklustige vanuit België, maar ook kunstliefhebbers uit onze Noorderburen wisten het ambacht en de kunst te smaken die Kerat presenteerde op deze open deur dagen ! Kerat dankt hierbij de vele bezoekers en nodigt deze hierbij uit tot een volgend bezoek..

Frederik Cnockaert namens KERAT

Restauratie en verkoop van kunstvoorwerpen
Hoogweg 42 – 8940 Wervik
Tel.: 056/22 67 97 – Fax: 056/31 02 21 – GSM: 0495/51 33 87
e-mail: info@kerat.be – web: www.kerat.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.