Je was erbij > Overzicht

Feestmaaltijd kankerpraatgroep Blik Vooruit - Koekelare - 21/10/2007

Op zondag 21 oktober kwam de kankerpraatgroep "Blik vooruit" bijeen in De Somme in Ichtegem voor hun jaarlijkse maaltijd. Het werd een prachtige namiddag met Esther Myny en Eduard Museeuw, Rudy Museeuw en de vrolijke noot van Rik Dubois. Eventjes kon men door deze namiddag de verschrikkelijke ziekte vergeten. Laat het hun steun zijn dat veel mensen niet alleen staan in hun moeilijke strijd die ze elke dag nog met de ziekte of de gevolgen ervan, moeten voeren. Er is inderdaad nog leven na kanker. Het doet me denken aan de Ginkgo Bilobaboom. De Ginkgo Biloba is een Japanse notelaar die reeds miljoenen jaren in onveranderde toestand bestaat. En weet je. Na de val van de atoombom op Hiroshima wist een zwaarbeschadigde boom zich te herstellen en opnieuw te bloeien. Het is dat wat ik heb gezien op de namiddag van de kankerpraatgroep. Mensen die met kanker worden geconfronteerd, moeten ook na een zware beschadiging van hun lichaam weer verder. Ze hebben de moed om verder te gaan met het leven, de moed niet te laten zakken en te genieten van elkaars aanwezigheid. Hoe kort dit ook moge zijn. De waarde van het mens zijn en het verdriet om Maria die van de kankerpraatgroep is heengegaan, achtervolgt nog iedereen. Er werd dan ook voor Maria een minuut stilte gehouden. Ze was bij ons aanwezig, zei Esther.

Voor sommigen werd het eventjes teveel. Uit respect heb ik hiervan geen foto's genomen. Ik heb foto's genomen van de vele gelukkige momenten die we in De Somme samen hebben beleefd. Het was een prachtige namiddag die ik niet vlug zal vergeten. En ja. bij zoveel levensvreugde stond ik soms eens met mijn mond vol tanden. Eventjes maar, maar toch mijmerend en denkend hoe deze prachtmensen zich door een moeilijke periode heenslaan. Het is waardevol om deze mensen te leren kennen.

Eerst was er uiteraard tijd voor een aperitiefje. Witte porto, rode porto of...

Esther kreeg er een mooie cadeau van Rik Dubois... Iedereen moest lachen... Werkhandschoenen in godsnaam. Voor een werkpaard zijn werkhandschoenen dan ook zeer waardevol...

Uiteraard was dit niet het echte cadeau. Het echte cadeau was de vlag van Blik Vooruit. Ja, ja... De beweging "Blik vooruit" heeft nu een prachtige vlag waar ze overal mee kunnen paraderen. Deze vlag werd gemaakt door Bovekerkenaar Martin Vandepoele. Echt een professioneel stuk. Iedereen was hierom verheugd.

Je ziet de lege borden. Na de tomatensoep waarbij bijna iedereen twee borden heeft verorberd, was het tijd voor kalkoenrollade met "champions" en goudgele dennenappeltjes. Mmm. Die goudgele dennenappeltjes... Daar kon ik maar niet genoeg van krijgen... Samen eten is super goed om de vriendschap te vergroten.

Info en foto's: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.