Je was erbij > Overzicht

Open Bedrijvendag KTA-Diksmuide groot succes met bijna 3.000 bezoekers - 07/10/2007

De deelname van KTA-Diksmuide met de afdelingen 'slagers- en elektro-metaaltechnologieën' aan Open Bedrijvendag is een groot succes geworden. Bijna 3.000 bezoekers kwamen tussen 10 en 18 uur naar het KTA-Diksmuide. Dankzij tussenkomst van de Diksmuidse politie, werd het drukke verkeer langs de invalswegen in goede banen geleid. Al van 9.15 uur stonden vele mensen aan te schuiven, hoewel de poorten pas om 10 uur open gingen. Het publiek kon kennismaken met tal van nieuwe 'slagers- en elektro-metaaltechnologieën'. Langs uitgestippelde parcours met rondleidingen konden ze de weg van het product volgen, van aanvoer tot verkoop in de didactische winkel. Er waren aparte stands voorzien, o.a. promotiestands van de VLAM, met 'Tante Marie' als promotor van het beste Belgisch varkensvlees met Certuslabel. Eén van de blikvangers was de stand met de verrukkelijke culinaire sierschotels en mooie boetseerwerken. Veel belangstelling was er ook voor de stand van de Responsible Young Drivers met de tollende auto die de jongeren wil stimuleren om verantwoord te rijden. Verder trokken de stands van het deeltijds leren en het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) voor vleeswarentechnologie - elektro-metaaltechnologie bijzonder veel aandacht. Aan de ingang van de school kon de bezoeker de bijna 5 m lange Diksmuide 'Slagersreus Antoon" bewonderen.

De slagerij- en traiteurafdeling (TSO en BSO)

De slagerij- en traiteurafdeling van Diksmuide is reeds jaren bekend voor zijn degelijke opleiding. De laatste jaren heeft de afdeling een metamorfose ondergaan door de bouw van een gloednieuwe unieke infrastructuur. Daar kunnen de leerlingen in optimale omstandigheden en met respect voor de huidige strenge normen en regels een boeiend vak leren. De school heeft ook sterk geïnvesteerd in moderne machines (o.a. met de hulp van het RTC Westhoek-Midden kust), zodat de leerlingen de nieuwste technieken kunnen aanleren. De deelname aan vakwedstrijden binnen of buiten de school bevordert het vakmanschap van onze leerlingen. De school onderhoudt ook zeer goede relaties met de bedrijfswereld en de voedingssector. Al onze afgestudeerde slagers krijgen verschillende werkaanbiedingen, want het beroep van slager is een knelpuntberoep. Om die reden geeft de minister dit schooljaar aan alle nieuwe leerlingen van deze afdeling (2de en 3de graad) een premie van 235 Euro. Een duidelijk duwtje in de rug voor deze belangrijke sector.

Een unieke opleiding in een unieke infrastructuur!
Elektromechanica (TSO) en Metaal - CNC draaien, frezen en lassen (BSO) - Lassen - constructie (BSO)

Om een vak onder de knie te krijgen, is vooral een degelijke praktijkgerichte, didactische aanpak noodzakelijk. De Middenschool en het KTA hebben zich de voorbije jaren stelselmatig toegelegd op het verwerven van allerlei machines die reële werksituaties nabootsen. De draaibanken, frees- en schaafmachines, de boor- en slijpmachines en moderne lastoestellen maken daar een belangrijk deel van uit. Dank zij de subsidies van het RTC Westhoek-Midden kust beschikt het KTA Diksmuide over een voor de streek unieke CNC-installatie met bij horende computers en hypermoderne software voor het aanleren van computergestuurd draaien en frezen. Dit jaar wordt er ook in samenwerking met het RTC een nieuwe teach-in draaibank aangekocht, zodat de opleiding van onze leerlingen in de computergestuurde machines compleet is. Onze hypermoderne machines staan ook ter beschikking van andere scholen. Een goede samenwerking met bedrijven waar de leerlingen gedurende enkele weken per jaar stage lopen, is voor het KTA noodzakelijk. De ervaring die er wordt opgedaan, is niet meer weg te denken tijdens een degelijke opleiding. Onze afgestudeerden krijgen dan ook allemaal gegarandeerd werk in bedrijven in de streek.

Info: KTA - Diksmuide met Leerlingen'OTEL'
Kaaskerkestraat 22
B-8600 Diksmuide Tel. 051-51.92.51 - Fax 051-51.92.58
www.ktadiksmuide.be

Redactie en foto's: Bertrand Vande Ginste

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.