Je was erbij > Overzicht

Sint-Sixtusnocturne - Westvleteren - 30/11/2007

Op vrijdag 30/11/2007 vond de eerste editie van de Sint Sixtusnocturne plaats. Dit was een nieuw initiatief van de schoolgemeenschap met medewerking van het oudercomité en de Sint Sixtusvrienden. Het opzet was een ludieke en sfeervolle avondwandeling rond de abijsite. De initiatiefnemers beoogden een opkomst van een 300-tal wandelaars. Het streefdoel werd meteen ruimschoots overtroffen en de organisatie kon afboeken op een 340 inschrijvingen. In de sfeervol in gerichte Sint Sixtuszaal kon de inschrijvingskaart afgehaald worden. Tussen 18 en 20 uur waren negen verschillende startmomenten voorzien met telkens een groep van maximum 50 personen. De tocht leidde langs een met kaarslicht feeëriek verlicht traject naar diverse haltes, waar men mits vertoon van de inschrijvingskaart kon genieten van verschillende acts en degustaties.

Aan het eerste rustpunt bliezen en trommelden de "Keibloazers" evergreens uit hun instrumenten, dit terwijl de deelnemers een aperitief + aperitiefhapje aangeboden kregen.

Na een eindje wandelen werd men aan de tweede stopplaats getrakteerd op een tas warme soep met boterham en traditionele volksmuziek.

Gekomen aan de derde halte voerden enkele spelers van het lokale toneelgezelschap "De Boskanters" onder een herfsthemel en in het licht van een volgspot een korte ludieke sketch op met als ontknoping een onvervalste "boerenklucht".

Na een eindje een kerkwegel bewandeld te hebben, werd men in het duistere Sint Sixtusbos opgewacht door enkele als monnik vermomde nepmonniken, die de wandelaars, die het barre weer getrotseerd hadden, verwenden met warme glühwein, een jenever of warme chocomelk en versnaperingen.

Via de grottedreef werd de Sint Sixtuszaal als eindbestemming bereikt. De inschrijvingskaart kon hier ingeruild worden voor een trappistenbier een boterham met kaas of ham naar keuze. Ook hier onbrak het niet aan muzikale animatie. Om beurten zorgden de orgelman van "d'Ommelbelle" en een volksmuziekgroep voor de muzikale noten. Van de deelnemers was niemand echt gehaast om vroeg naar huis te gaan.

Info en foto's: Ivan Pareyn.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.