Je was erbij > Overzicht

Trappenmakerij wordt woonresidentie - Wervik - 23/11/2007

Naar aanleiding van het bouwen van residentie "De Vlasmeersen" vond op 23/11/2007 om 16 uur de eerstesteenlegging plaats. De residentie wordt gebouwd op het perceel van trappenmakerij Nollet. In 1965 kocht de vader van Luc Nollet deze opslagplaats van vlas om er trappen te maken. Dhr. Nollet stopte vorig jaar wegens gezondheidsredenen met het maken van trappen, zo werd het perceel verkocht.

De Leie stroomt Vlaanderen binnen via Wervik en gaat in Gent over in de Schelde. De waterstroom die vroeger bij de Engelsen ook wel bekend was als Golden River, was vooral belangrijk voor zijn hoge waardering van het Leie-vlas. Het vlas werd in de Leie geroot. Vandaar de naamkeuze van de residenties: "De Vlasmeersen" en " De Leiemeersen". Er worden 2 gebouwen opgetrokken op het perceel dat ligt tussen de Speiestraat en de Sint-Francisucsstraat met 18 appartementen, elk met bijhorende afgesloten garages op het middenplein. De gebouwen werden ontworpen door architekt Katrien De Vos in nauw overleg met het Stadsbestuur en met respect voor de omgeving. Langsheen de Speiestraat zijn een aantal 1 slaapkamerappartementen voorzien, specifiek geschikt voor senioren.
De totale investering bedraagt circa 2,5 miljoen euro. De exclusiviteit van deze appartementen garandeert de toekomstige eigenaar een zorgeloos en luxueus wonen in het hartje van de Stad Wervik, vlakbij het cultureel centrum en rechtover de post. Ideaal voor mensen die de overstap naar een appartement willen wagen maar niet aan comfort wensen in te boeten. Het concept ontstond op basis van de stijgende vraag naar betaalbare appartementen op deze kwaliteitsligging. Kwaliteitsligging. Het vlas dat gedompeld werd in de Leie, stond ook voor kwaliteit.

De bouwwerken van residentie " De Vlasmeersen" zijn reeds gestart. Eigen aan de benaming werd in plaats van de spreekwoordelijke eerste steen te laten leggen, geopteerd om in aanwezigheid van het college van Burgemeester en het Schepenen, de pers en de buren, de Burgermeester vlas te laten hekelen. Aansluitend was er een receptie in het foyer van het cultureel centrum 't Forum in de Speiestraat.

Architect Katrien De Vos, burgemeester Goos en schepen Ingelbeen.

Info en foto's: Katrien De Vos
Architect, Lindenlaan 19, 9940 Ertvelde
tel: 09/344.81.91, fax 09/343.08.77

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.