Je was erbij > Overzicht

Sint-Maartensmarkt kankerpraatgroep - Koekelare - 10/11/2007

Wat hieronder volgt is eigenlijk geen journalistiek verslag over de Sint-Maartensmarkt, maar enkele leuke indrukken vanuit het kraampje voor stomerij Marcus in Koekelare. De kankerpraatgroep “Blik vooruit” is zeer tevreden over het initiatief dat wij hebben genomen. Ze zullen dan ook een aardig centje mogen meepikken. Zelf dienden we het goede weer te maken en konden dan ook op steun rekenen van heel wat bezoekers.

Op de volgende foto's zien we burgemeester Patrick Lansens, sportraadvoorzitter Rik Dubois en Paul Cobbaert van De Weekbode die allen het goede doel met vrienden en familie kwamen steunen. De kankerpraatgroep Blik Vooruit is er super blij mee. Ook met de enorme inzet die Rik Dubois voor de kankerpraatgroep tentoonspreidt. Prachtig allemaal. Je moet het maar doen.

Ondertussen passeert de Sint-Maartensstoet. Let op de talrijke kinderen die zeer enthousiast waren. Of iedereen die avond goed is thuis geraakt, dat is een andere vraag. 't was voor iedereen een plezante avond. We hebben ons allen goed geamuseerd. Wat de verkoop betreft, zat er 343 € in de kassa. Normaal moet traiteur Matthias of Kurt Dekoninck hiervoor nog de food-kosten, houtskool,servetten en plastiek bordjes/vorken aftrekken...

Maar...Kurt Dekoninck heeft een heel goed hart. Hij doet dat niet en wil het ook niet. Hij stond er waarlijk op dat het bedrag uiteindelijk integraal overgemaakt zal worden aan de kankerpraatgroep "Blik Vooruit". Hij kreeg daartoe ook ondersteuning van Breydelham en van Groenten Duva uit Gistel. Het is me er eentje die Kurt Dekoninck. Hij heeft al heel wat titels in barbecuemiddens verzameld, denken we aan Belgisch kampioen BBQ 2004/2005, Vice wereldkampioen BBQ 2006 en laureaat van de "Jack Daniels" cup USA 2007. Daarenboven toont hij ook nog eens zijn hart voor de goede zaak. Dat is niet te verwonderen, want Kurt is afkomstig van Koekelare en woonde vroeger in de Veldstraat. Chapeau voor deze meneer. We kunnen hem nooit voldoende danken.

Zo zie je maar niks dan blije gezichten. De goede verkoop, de goede avond en het vele plezier die we hebben gehad, kan niemand ons nog afnemen. Koekelare verzet inderdaad bergen als dat moet.

Uiteraard hebben wij hier ook nog een foto van de voorbereidingen. Let vooral niet op onze kapsels. Soms kan een mens al eens verwaaid zijn. Gewone mensen toch. Ik heb ook moeten "bleiten" bij het pellen van de "adjoens". Het was geen groot verdriet. Maar een ding hebben we wel leren waarderen... De vriendschappelijkheid en de medewerking van tal van mensen en bedrijven die dit mee mogelijk hebben gemaakt: zoals Unifine (Sauces en Spices), Dekeyser-Ossaer Koekelare, Breydelham, Breydelspek, Peter's Farm en Gandaham... We geloven er in dat we in de toekomst ook nog verder op hun medewerking mogen rekenen. Je hoort nog van ons. En uiteraard ook op Kurt Dekoninck, Provincieweg 12, 8470 Gistel W/VL, Belgium, 0032 (0)475/330 125, www.traiteurmatthias.be Hopelijks kan Kurt Dekoninck ons nog meer bijstaan in de organisatie van enkele mooie en prachtige evenementen. Bedankt aan iedereen.

Tekst en foto's Andy Vermaut

------------------

Zoals in alle artikels (zie laatste artikel in INTRO van oktober/november 2007) en op de website vermeld staat duidelijk vermeld dat bbq'en in team gebeurt. Zelfs een Peter Declerck werd niet alleen , maar in teamverband wereld kampioen in 2003 (Belgian BBQ friends). Er moet tenslotte meer gedaan worden dan grillen alleen, met name stand opbouw, voorbereiding, logistiek, enz maar culinair gezien is Kurt Dekoninck de enige met een horeca opleiding. Hij is diegene die steeds alle gerechten heeft ontwikkeld, gemaakt en gepresenteerd. Nadien heeft hij steeds de andere teamleden geleerd hoe en wat te doen binnenin de groep. Een 4-tal jaar geleden starten zij met een bende levensgenieters het bbq team "de fielesoofen", bestaande uit

 • Kurt Dekoninck traiteur bankethouder
 • Rudy Jacques binnenhuisdecoratie/inrichter
 • Daniel Goegebeur gepensioneerde elctricien/hobby bbq'er
 • Hans Neels architect
 • Benny Vandamme Reisleider
 • Chris Vandroemme Veiligheidsbeambte
 • Eddy Vanacker timmerman

Begin dit jaar hebben zij deze samenwerking stopgezet omdat Kurt er een andere kijk op nahoudt. Geen slechte kijk, blijkbaar want op de deelname van het nieuwe team "Belgian bbq team MATTHIAS" aan de Canadian open BBQ, behaalde hij een bekroning 3de plaats categorie varkens, 3de plaats dessert en een 1ste plaats bij de internationale landen die hen als eerste Belgisch team een uitnodiging voor de "Jack Daniels Cup" in Tennessee USA opleverde.

Dit is het ultieme bewijs dat zijn culinaire gedachten hoog aangeschreven worden, ook internationaal.

BBQ Team "Matthias" leuze is:”When BBQ becomes a culinary perfection.”

De titels die Kurt heeft behaald zijn dus helemaal niet mals, zie bijhorende foto’s:

 • Belgisch kampioen BBQ 2004/2006 c. runds
 • Vice wereldkampioen BBQ 2006 c. pork
 • Laureaat "Jack Daniels" cup USA 200

Info en foto's: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.