Je was erbij > Overzicht

Westhoekjongeren naar wereldjongerendagen in Australië - 29/11/2007

Van 7 tot 22 juli 2008 zijn er in Sydney (Australië) de wereldjongerendagen. Katholieke jongeren van 16 tot 30 jaar vanuit de ganse wereld komen daar samen. Ook onze bisschop van Brugge, mgr. Roger Vangheluwe, onze kardinaal Godfried Danneels gaan mee met de jongeren. In Sydney zal onze paus Benedictus XVI bij de jongeren zijn van 15 tot 20 juli.
De doelstellingen van de Wereldjongerendagen zijn:

 1. Jongeren uit diverse landen, werelddelen, culturen ontmoeten mekaar en gaan in gesprek met elkaar maar ook met bisschoppen en kardinalen uit Noord, Zuid, Oost, West.
 2. Overdag kan men luisteren naar een catechesebeurt die gegeven wordt door een abt, de bisschop of de kardinaal. Er is ook tijd voor ontspanning en creativiteit.
 3. Samen wil men bezinnen, bidden en vieren. Het thema van de Wereldjongerendagen Sydney 2008 is: 'Wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen'.

Uit de decanaten Poperinge en Ieper zijn er reeds 9 jonge mensen ingeschreven en dit zijn: Alexander Vanhoutte, Simon Verschoore, Leen Vandevyver, Heleen Deruytere, Floor Ketels, Veerle Polley, Sara Valcke, Joris Valcke en Mieke Vanheule.
Deze jongeren kennen mekaar vanuit het secundair, hoger of universitair onderwijs, vanuit het bijbelstentenkamp of van de jongerentochten. Al de jongeren die naar deze Wereldjongerendagen gaan zoeken sponsoring daar het vliegtuigticket zeer duur is, namelijk 2300 euro. De ouders van de deelnemers uit de decanaten Ieper en Poperinge kwamen diverse keren samen om met de jongeren te zoeken naar een sponsor-initiatief.

Men pakt uit met twee activiteiten.

 1. Op zaterdag 1 december van 7 tot 13 uur verkoopt men op de zaterdagmarkt in Ieper onder Het Nieuwwerck op de Grote Markt zelfgebakken cakes en Kerst-en Nieuwjaarskaarten. Men kan dit ook vooraf bestellen. De 9 jongeren zullen er zijn met de vlag van de Wereldjongerendagen en in passende t-shirt. Men koos voor Ieper omwille van de zes Ieperse jongeren. Ieper is een vredesstad en de Wereldjongerendagen dragen de vrede wereldwijd rond. De stad Ieper sponsort dit initiatief door de locatie gratis aan te bieden tijdens de zaterdagmarkt.
 2. Op zondag 9 maart aanstaande van 7 tot 11 uur in het Jeugdhotel in Mesen is er een warm ontbijt dat bestaat uit koffie, thee, melk, chocolademelk, fruitstap, broodjes, koeken, vlees, kaas, pasta's, choco, konfituur, yohurt, worstjes, spek en eieren, ....
  Men koos voor Mesen omwille van het Jeugdhotel. Mesen is ook de vredesstad met een vredesbeiaard. De drie deelnemers uit het decanaat Poperinge komen uit Heuvelland-Mesen. Mesen heeft ook nauwe banden met Nieuw-Zeeland (Australië). De burgemeester van Mesen, de heer Sandy Evrard, sponsort dit initiatief door zelf gans de voormiddag aanwezig te zijn en door de warme worstjes en spek met eieren klaar te maken. Tijdens die voormiddag verkoopt men ook wenskaarten die gebruikt kunnen worden naar aanleiding van Pasen, Eerste Communie, Vormsel, Moeder-en Vaderdag.

We vragen dat alle inwoners van onze geliefde Westhoek meedoen op 1 december in Ieper en op 9 maart in Mesen. Alle info over deze initiatieven kan men verkrijgen bij de ouders en de jongeren op volgend nummer: families Deruytere 057/20.94.13, Ketels 057/36.62.33, Vandevyver 057/44.65.49, Polley 057/20.74.14, Valcke 057/20.03.55, Vanheule 057/057/20.80.45, Vanhoutte 057/44.49.02, Verschoore 057/20.44.31.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.