Je was erbij > Overzicht

Weerom een super resultaat voor Turnkring Vlamertinge - 05&06/05/2007

Van 5 tot 8 mei is de Topsporthal in Gent het domein van meer dan 4000 kinderen en volwassenen. Turnkring Vlamertinge was er zaterdag en zondag actief tijdens de Vlaamse kampioenschappen D niveau… en met succes !

Op zaterdag werd er per ploeg geturnd. Vlamertinge trad er aan met drie ploegen en werd met de ploeg Imelie Merveillie – Emma D’hondt – Lieze Callens – Hermien Lemahieu en Marie Bertier overtuigend Vlaams kampioen. Ook de tweede ploeg met Leontien Haghebaert, Esther Huyghe, Esther Bucquoye, Marte Putman en Justine Cherchie turnde zich in de kijken en eindigde 6. De jongste Vlamertingse deelneemsters Melissa Gesquiere, Anke Vandekeere, Laura Vandeputte en Camille Demeulenaere werden mooi 8ste en dit op 37 ploegen !! Begrijpelijk dat trainster Merline Beele zaterdag door het dolle heen was !

Op zondag stonden de individuele competities op het programma. Tumblingtrainer Roland Olivier en AGDtrainsters Merline Beele, Werna Verschelde, Lore Buyck en Hilde Dejonghe en AGH trainer Fedja Wallaert stonden weerom van ’s morgensvroeg op de turnmat op de ruime Vlamertingse delegatie te begeleiden.

Bij de jongens eindigde Elias Crombez 7° en Michaël Debreuck 13°. Provinciaal kampioen Jens Van Hulle ontbrak op de afspraak want het snowboarden bezorgde hem een armbreuk !

Bij de benjamins meisjes zorgde Anke Vandekeere met een 5° plaats voor de mooiste Vlamertingse prestatie. Esther Bucquoye werd 11°, Marie Bertier 16°, Leontien Haghebaert 17°, Marte Putman 40°, Melissa Gesquiere 41°, Ester Huyghe 42°, Camille Demeulenaere 56° en Laura Vandeputte 63°

Bij de miniemen eindigde Lieze Callens mooi 5°, Emma D’Hondt werd 6°, Imelie Merveillie 13°, Justine Chercie 23°, Hermien Lemahieu 36°.

Bij de juniors legde Lisa Lannoy beslag op de 15° plaats, Griet Capoen werd 17° en Sydney Voorspoels 25ste

Alle gymnasten, trainers en talrijke supporters waren super tevreden met hun prestatie en de Vlamertingse vreugde werd helemaal compleet toen Imelie Merveillie in de tumbling met ruime voorsprong de Vlaamse titel pakte ! Lieze Callens werd 10°, Jetske Descamps 18° en Yani Dewancker 19°

Nu staat er nog enkel het Belgisch kampioenschap op het programma van 17-20 mei en dan maken de Vlamertingse gymnasten zich klaar voor hun jaarlijks turnfeest!

Hieronder foto van het team dat het Vlaamse goud binnenhaalde !

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.