Je was erbij > Overzicht

SOS Birma - Koekelare - 05/05/2007

In Koekelare greep op zaterdagavond 5 mei SOS Birma plaats. Zaal Zuudhove was bijna te klein voor alle mensen die er hun hart hebben getoond. Het geld dat met deze avond werd opgehaald komt ten goede aan twee vluchtelingenkampen en een weeshuis dat zo financieel en materieel wordt ondersteund. Mieke Debruyne kwam er die avond Goedele Liekens vertegenwoordigen die om privé redenen niet aanwezig kon zijn. Het was een prachtig evenement met allerlei optredens gaande van ballet school Arlequino tot Maja Devriese en Tineke Vanhooren van de Melo Dance Band en ook het gesmaakte optreden van Soap'n Water. Tevens trad ook Maxime op, de winnares van Koekelare Zingt. Johan Verstreken (presentator van dienst) had tevens veel bewondering voor Maxime Mollefait die er menig hart kon veroveren. De stuwende krachten achter SOS Birma zijn Marc Cobbaert, Mark Verfaillie en Paul Cobbaert. Op deze avond werden ze ook bijgestaan door Jean-Marie Lootens, manusje van alles. Al bij al was het een geslaagde avond met na de vele evenementen en optredens deejay Dries Rondeleze die de avond swingend wist af te ronden.

Hieronder een grote reeks foto's:

SOS Birma heeft voorlopig een bedrag opgehaald van ongeveer 650 000 BEF of 16 500 euro. Paul Cobbaert, één van de organisatoren en bezielers van dit project wenst langs deze weg ook tal van mensen te bedanken. In de eerste plaats iedereen die aanwezig was op de benefiet en op die manier een steentje heeft bijgedragen aan hun project. Daarnaast alle medewerkers die de hele avond gezwoegd hebben om alles goed te doen verlopen. Dit zijn in totaal zo'n 30 mensen. We noemen hierbij geen namen omdat er anders mensen vergeten zullen worden. Daarnaast wil SOS Birma ook Johan Verstreken bedanken die de avond in schitterende banen leidde. Ook Mieke Debruyne voor haar aanwezigheid en haar interview. Alle artiesten en muzikanten die een geslaagde avond mee vorm gaven
verdienen tevens een bloemetje. Ieder optreden bleek een nieuw succes! Alle verenigingen en organisaties die de campagne ondersteunden (o.a. Gemeentebestuur Koekelare, Basisschool Stalhille, Sint-Martinusinstituut Koekelare, De Negensprong Vrije Basisschool Koekelare, End Year's Swing Night, Thais-Vlaams Ontmoetingscentrum) Tenslotte natuurlijk alle sponsors zonder wie een dergelijke avond niet te organiseren valt, worden door Paul Cobbaert en zijn gevolg oprecht gedankt en dit alles ook in naam van Marc Cobbaert en Marc Verfaillie die dit mee organiseerden. SOS Birma zal nog lang in onze geesten blijven ronddwalen. En hopelijks is dit geen alleenstaande organisatie... Het ware tof mocht dit nog jaren blijven meegaan. Zodoende dat we zo de solidariteit tussen onze mensen en die van Birma en zijn vluchtelingenkampen kunnen vergroten. Een prachtig evenement is geboren waarin iedereen een schakel was in de opbouw en het resultaat hiervan. Er werd dan ook extreem veel energie in de organisatie gestopt.

Info en foto's: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.