Je was erbij > Overzicht

Fata Morgana - Ieper - 25/05/2007

In het kader van ons gezondheidsbeleid zijn de leerlingen van BSGO De Mote de voorbije maanden druk in de weer geweest met het aanleggen van een kindvriendelijke tuin in de kleuterschool ‘Jan Yperman’. Het hele concept kwam tot stand door de inventiviteit van de betrokken leerkrachten en het supportersclubje van de kleuterafdeling. Er werd een levende tunnel gemaakt in wilgentenen – er werden fruitbomen aangeplant – er werd een dierenbosje aangeplant – verder werd gezorgd voor een heuse sneukelhaag en er werd gezorgd voor een praat/vertelronde - … Alles werd gedaan met de hulp van een aantal bereidwillige ouders en verder kwamen de leerlingen van verschillende klassen van de lagere afdeling uit het hoofdgebouw de handen uit de mouwen steken. Ook de groendienst van Ieper hielp ons hierbij met raad en daad.

In de week van 21 mei – 25 mei werd er Fata Morgana gespeeld in de kleuterschool de Tierlantuin’ (dit is de nieuwe naam van het kleuterschooltje Jan Ypermanstraat 7 ). Op maandagmorgen 21 mei kregen de kleuters en hun juf de 5 opdrachten :

Opdracht 1

Zoek een bekende Ieperling die op vrijdagnamiddag de Tierlantuin officieel opent en zorg voor een geboorteherinnering voor de aanwezigen. Hiervoor konden ze niemand minder dan Bert Vannieuwenhuyze (acteur uit ‘Emma’ en ‘Thuis’) strikken!

Opdracht 2

Maak van de Tierlantuin een echte Tierlantuinschool met, binnen en buiten, heel veel tierlantijntjes. Zorg dat de school een monumentale ingang krijgt en dat iedere kleuter en juf in de refter zijn/haar handtekening (blijvend) nagelaten heeft.

Opdracht 3

Ontwerp een uithangbord met de naam en het nieuwe logo van de Tierlantuin en zorg voor 10 extra gevelversieringen.

Opdracht 4

Maak een eigen Tierlantuinlied en zorg voor de nodige muzikale begeleiding.

Opdracht 5

Zorg voor zelfgebakken Tierlantuinkoeken voor iedereen.

De 5 sterren werden probleemloos behaald dankzij de niet aflatende inzet van de leerkrachten en de kleuters maar ook dankzij het enthousiasme van ouders en sympathisanten! Het resultaat mag zeker gezien worden! De directeur, Manuela Meesseman, kreeg een gepaste tegenprestatie opgelegd. Aan haar om tegen het schoolfeest op 16 juni as te zorgen voor 5 muzikanten die het Tierlantuinlied zullen komen begeleiden!

Foto's en info: Manuela Meesseman

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.