Je was erbij > Overzicht

VVV VEURNE VZW WIL DE TOERIST INFORMEREN EN ANIMEREN IN 2007 - Veurne - 17/03/2007

VVV Veurne vzw heeft zopas een nieuw bestuur samengesteld voor de komende zes jaar. Schepen voor toerisme Jef Goens is en blijft voorzitter en toeristisch attaché Johan Den Baes blijft secretaris. Het bestuur bestaat thans uit 13 bestuursleden. Het ondervoorzitterschap is in handen van Linda Deschodt en het penningmeesterschap behoort toe aan Sabine Degraeuwe. De overige bestuursleden zijn : Dorine Bonte, Frank Bruwaert, Luc Bultheel, Frank David, Mark Dekervel, Joris Goens, Isabelle Obin, André Pinson, Frédéric Roëre, Anneke Soenen en Herman Vandenbussche. Namens de politieke fracties zijn Petra Heroes (Veurne Plus), Hendrik Himpens (CD&V) en Bart Meijfroidt (Open VLD) opgenomen in het bestuur.

VVV Veurne wil de toerist in de eerste plaats informeren

Hiervoor bestaat de gratis folder "Veurne 2007 is tof" met heel wat nuttige wetenswaardigheden over Veurne: het stadspatrimonium, de dorpjes, de recreatiemogelijkheden, de evenementen, de gastronomie, de galerijen, de restaurants en eethuizen, het logiesaanbod. Daarnaast is er een gratis kalender met de begeleide landschapswandelingen in de Moeren en het Blote, de huifkartochten naar het platteland en de toeristisch-culturele treintochten naar de wegkapelletjes en de landelijke kerkjes in Veurne. Een nieuwe brochure is "grafstenen spreken", een beschrijving van 100 merkwaardige grafzerken op het kerkhof in de Oude Vestingstraat. Deze brochure is te koop voor 2.50 euro. Een vierde gratis foldertje heet "Hoeven om te proeven". De folder bevat informatie omtrent de ambachtelijke boerderijen die te bezichtigen zijn in de regio. Voor Veurne zijn dit : de Walhoeve, de Moerenaar, het Neerhof en de Sporkingshove.

Naast een informerende taak heeft VVV Veurne vzw ook een animerende taak. Hieronder vallen tal van evenementen.

 • De eerste activiteit die gepland is op 11 april en herhaald wordt op 6 juni 2007 is de culinaire rally "Ontdek gastronomisch Veurne". Voor de prijs van 60 euro krijg je een verzorgde avond met aperitief, viergangenmenu en een afzakkertje. Er zijn bovendien ook nog prijzen te winnen.
 • Op 28 mei vindt de 40ste bloemenmarkt plaats. De Grote Markt is één kleurrijk geheel.
 • Vanaf 1 juni loopt er een zoektocht met als thema "stadszoektocht langs voetschrapers en jaartallen". Deelname kost 10 euro per formulier. De zoektocht bestaat uit weetvragen, fotovragen (vooral over het thema voor dit jaar) en rebussen.

De drie zomerse topevenementen zijn:

 • Avondje Veurne op vrijdag 20 juli met streekgerechtenmarkt, hobbymarkt en muzikale animatie. Dit jaar komen ondermeer: Trio Paolo Morini, Trio Graffiti, de vrouwelijke accordeoniste arthurVenus. De Veurnse slaper zorgt voor een verrassingsworp om 20 uur en 22 uur.
 • De Veurnse Feesten zijn de opvolger van de Vurige Veurnse Feesten. Vanaf 19.30 uur is er op zaterdag 4 augustus animatie op de markt met mime, steltenlopers, vuur, acrobatie. Treden ondermeer op : buikdanseres Khalida, de levende standbeelden: de Ware Bourgondiërs, de Gouden Act met diverse typetjes, Emilio en Cirque Cirqulaire brengen vuur. Ook dansgroep Adagio en de vrolijke muzikale bende van de Blik Dooze Band Express zijn terug van de partij. Theater is er met "la Confession Roulante" en "de steltenloper met de Grote Kar".
 • Op zaterdag 25 augustus is er dan vanaf 19.30 uur een heuse internationale taptoe met ondermeer het Trompetterkorps uit Arnhem Nederland, De Antwerp District and Pipeband,
  Willen is Kunnen Oostende en de Koninklijke Fanfare de Ridder Janszonen uit Dadizele.
  Tribunekaartjes kosten 6 euro, stoelen 4 euro.

Op zaterdag 6 oktober wordt op het verkeersvrij gedeelte van de markt voor de eerste keer een bloembollen- en plantenmarkt georganiseerd.
Er werden VVV banieren aangemaakt (gele vlaggen met het groene VVV logo) die op elke evenement zullen wapperen op de Grote Markt!

Je kan ook alle evenementen terugvinden op de website www.vvvveurne.be waar in de voorbije maanden reeds meer dan 8.000 geïnteresseerden naar toe surften. Ook de nieuwe tafelonderleggers, een creatie van VVV Veurne, die in de Veurnse eethuizen en restaurants worden gebezigd, bevatten de evenementen voor 2007.

In november wordt de tweede VVV Award uitgereikt voor een organisatie of persoon die zich in 2007 onderscheiden heeft op toeristisch vlak in Veurne.

Meer informatie:

VVV Veurne, Grote Markt, 29, 8630 Veurne
Tel 058 33 55 31 of toerisme@veurne.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.