Je was erbij > Overzicht

Start toeristisch seizoen Heuvelland - Kemmel - 06/03/2007

Op dinsdag 6 maart vond de officiële lancering plaats van het nieuwe toeristische seizoen van VVV Heuvelland. Plaats van het gebeuren was het bezoekerscentrum De Bergen te Kemmel.

Schepen Vandewynckel zorgde voor de verwelkoming.

Daarna stelden de 2 nieuwe medewerkers van VVV Heuvelland zich voor.

Katrien Malfait is 21 jaar jong en woont in Loker. Ze staat in voor het vriendelijk onthaal van de toeristen, het beantwoorden van allerlei info-aanvragen, het bijhouden van statistieken, ...

Peter Gombert woont in Poperinge en zal zich voornamelijk bezig houden met het uitwerken van het beleidsplan. "De nadruk zullen we leggen op fietsen en wandelen in Heuvelland. We willen meer groepen en meer scholen naar Heuvelland trekken, o.a. via speciale arrangementen. We hebben reeds een nieuwsbrief verstuurd naar de scholen in Vlaanderen met ons aanbod aan dagtrips en educatieve pakketten. Verder willen we de promotie verfijnen via een aantal gerichte reclamecampagnes en meertalige folders", aldus Peter.

Tegelijk werd ook de nieuwe brochure voorgesteld. De brochure is ontwikkeld volgens het stramien van de vorige jaren en bevat zeer veel praktische informatie.

Een meer dan volle zaal.

Jan Smekens van het productiehuis Arendsoog had het over de documentaire rond 90 jaar mijnenslag. De officiële titel wordt 'Zero hour', hetgeen ook de codenaam was van de operatie in 1917. "We willen met archiefbeelden maar ook met 3D-animaties de kijker meenemen onder het terrein. We zullen in de komende weken ook de 8 km van het front vanuit de lucht fotograferen en in beeld brengen. En in samenwerking met Canvas zal er een re-enacting gebeuren. We willen de sfeer van de oorlog oproepen, o.a. claustrofobie en de suspens. En ook de Duitse kant van het verhaal wordt belicht. Tegen 15/05 willen we de eerste versie van de film klaar hebben", aldus de regisseur.

Heuvelland wil bijzondere aandacht hebben voor het fietsen. Daarom wordt Miss België, Annelien Coorevits (uit Wijtschate), het gezicht van de fietscampapgne. Jammer genoeg stuurde de miss echter haar kat zodat je hier geen foto's kunt vinden van de overhandiging van de fiets die normaal had moeten gebeuren. Maar uitstel is geen afstel.

Klik hier voor het persbericht.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.