Je was erbij > Overzicht

Bioweek - Poperinge - 06/06/2007

Midden de bioweek verzamelden de natuurvrienden op de markt… Waarom zouden ze nu wegblijven. In de reportage heeft de fotograaf gezorgd voor een symbolisch plaatje. Het is vijf voor twaalf.

De bioweek van 2 tot 10 juni 2007 is weer een Vlaamse Bioweek. In de vijf Vlaamse provincies worden meer dan 200 lokale activiteiten georganiseerd die de biologische landbouw in de kijker zetten zoals proeverijen, bio-kinderfeesten en bio-picknicks. Nieuw dit jaar zijn de "Bio, Mijn Natuur"-fietstochten, die langs groene paden en biobedrijven leiden, want "Bio beweegt" is dit jaar het motto van de Bioweek.

Misschien niet direct op de roep van de Vlaamse president maar toch de roep van de bioweek verzamelde een behoorlijke groep zich aan de kei te Poperinge om de beweging erin te houden. Het humeur en het mobiel draagvlak werd bij sommigen opvallend gesoigneerd.

Het oorlogsstandbeeld herinnert aan de gestreden strijd. Het animo en de gevleugelde zinnen van de deelnemers voorspellen een ontspannen sfeer… Een geheel andere strijd, een mondiale strijd, ligt aan de oorsprong van hun fiets-veld-tocht.

Zoals de federale bioweek organisatie het plande rijden ze naar een bio-site. De afstand tussen de fietsers is niet te wijden aan de vermoeidheid en heeft geen publicitaire bedoelingen. Of wordt er aan de zo noodzakelijke strategie gedacht….

Aandachtige spontane bewustelingen horen de ervaringsdeskundige. Dirk Hebben is de man van de praktijk. Hij doet het al jaren en… we leren altijd bij. Wat we zelf doen doen we beter, waarom de files vergroten, zwarte wolken de lucht in jagen en smeken om een mooie klare hemel.

Dirk brengt ons hoger. Er is heel wat tussen hemel en aarde. Het leven is een boeiende, vaak bloeiende onderneming. Groeien en bloeien is de beweging van de natuur. Precies die dynamiek, puur en authentiek, kunnen we nog op tijd redden. Toen de deelnemers opnieuw op de fiets stapten dachten ze. Af en toe een ritje met fiets dat is ook goed voor onze motoriek.

Vanop de geïmproviseerde 'recycled' gaanderij werden de panelen in ogenschouw genomen. Dat moesten ze op de openbare gebouwen installeren werd er stil gefluisterd…..

De werkvloer.

Dank aan Henri Vandenberghe voor de info en aan Gilbert Milleville voor de foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.