Je was erbij > Overzicht

Hoge gasten in Onzen Heertje - Poperinge - 01/06/2007

Het verwondert natuurlijk niemand dat er hoge gasten over de vloer komen. Papieren afbeeldingen van pauzen en heiligen, nieuwe en oude, afgeschafte en recent heilig verklaarde hemelingen doen er dagelijks hun opwachting.

Maar we houden niet van 'plastic' VIP's. Een ogenblik hebben we gedacht dat we een verkeerde afspraak maakten. Er kwamen inderdaad 'hoge gasten'. De firma Verbiese kwam ons dak herstellen.

Inderdaad het was al een tijdje gepland en nu kwamen ze. En toch wel op de dag van ons 'hoog bezoek'. Iedereen mag het weten. We krijgen heel wat aandacht vanuit Ieper voor ons project. We zijn er echt dankbaar voor…

Elisabeth Thiers, van CO7, speurde naar de patroonheilige. We waren aangenaam verrast hoe de beschermelinge van Koningin Elisabeth van Hongarijë zich neerboog over de stumpers met een locatie waar het binnen regent en…- vooraal niet te denigrerend er is sanitaire voorziening, ook al is dat assorti met het erfgoedgeheel.

Nele Provoost, 'Cornelia' bewees haar erudiete achtergrond. We waren gedwongen de jeugdige horde, die onze santeboetiek bestormde, om hun leergierigheid en hun flarden religieuze kennis, anders in te schatten dan de doorsnee 'stuurlui aan wal' dat gewoon zijn.

Zo te zien zou er wel eens een klimaatverandering kunnen gepusht worden. De 'hoge gasten' van de erfgoedcel Ieper betokkelden de gevoelige snaren. Onze Frans die zat al 'world on line'. Dat heeft niets met de drank te maken, maar wel met het enthousiasme dat de bestuursploeg spijts de enge locatie toch deelt.

Ondertussen werden de gaten in het dak gedicht. De gesprekken optimaliseerden even geleidelijk de visies. Alle aanbevelingen worden meegenomen naar de volgende bestuursvergadering.

Margareta Van Oostenrijk Van Huele bracht de onmisbare kwinkslagen. Zonder Queen Margaret trekjes, maar met de spontane opgeruimdheid die het moreel van de deze klimaat-sessie op tijd opkrikte, kwam ze met haar opmerkingen te gepaste tijd het erfgoed in ere herstellen.

Onzen Heertje, Poperinge, heeft weer 'een dak zonder gaten', letterlijk en figuurlijk.

Dank aan Henri Vandenberghe voor de info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.