Je was erbij > Overzicht

Afstudeerparty - Koekelare - 30/06/2007

Op zaterdagavond 30 juni 2007 en zondagmorgen 1 juli 2007 greep in De Princesse in Koekelare een zwierige afstudeerparty plaats. De elektriciteit was er. De vonken sloegen over. Massa's nieuwe koppeltjes zijn er geboren... De sfeer was uitgelaten. Hier bij de eerste foto's moet de party eigenlijk nog beginnen... Het is nog een beetje wachten vooraleer iedereen uit de bol gaat.

De organisatoren van deze afstudeerparty waren Jo Vangheluwe, Hans Boury, Jon Heylen en Pieter Vandaele. Jo Vangheluwe is afgestudeerd als bachelor in het secundair onderwijs Lichamelijke Opvoeding - bewegingsrecreatie en Technologische Opvoeding aan de Artevelde Hogschool te Gent. Hans Boury: afgestudeerd als bachelor in het secundair onderwijs Lichamelijke Opvoeding - bewegingsrecreatie aan de Artevelde Hogschool te Gent. Jon Heylen: afgestudeerd als licentiaat in de Lichamelijke Opvoeding aan de Universiteit Gent. Pieter Vandaele: afgestudeerd als Handels Ingenieur aan de Universiteit Antwerpen. De afstudeerparty werd georganiseerd om iedereen te bedanken die hen de voorbije jaren te vriend waren, die hen hielpen, die hen samen 4 onvergetelijke jaren bezorgden in hun studentenleven. Voor drie van de vier komt er een einde aan 'goede leven' als student. Jon kiest volgend jaar nog voor een opleiding aan de Vlerick Business School te Gent. Pieter, Hans en Jo laten het studentenleven achter zich en wilden met deze party, een laatste maal rebelleren en genieten. Samen zijn ze al 15 jaar bevriend, en kennen elkaar vantuit het lager onderwijs... Sindsdien zijn ze niet meer van elkaars zijde geweken. Ook spelen ze al jaren samen handbal bij de handbalclub THOR Middelkerke. Wekelijks samen
trainen, wekelijks een pintje pakken, en natuurlijk de vele feestjes! Ook zijn ze ieder jaar samen present op Koekelare Leeft. Ze maken er met z’n vieren altijd een feestweekend van te Koekelare! Waar ze alle goeie optredens meepikken en ‘s avonds de avond afsluiten met een bezoek aan Club Salon de Princesse, waar ze de laatste energie uit hun lijf dansen... Ook dit jaar in begin september zullen ze weer present tekenen!

Het leek op een gegeven moment wel een karavaantocht die op onze fotosessie afkwam. Het mooie kader, zorgde voor heel wat welwillende krachten. Soms moest de ene als kapstok fungeren voor de andere... De glaasjes van plezier vloeiden er rijkelijk met als gevolg dat sommigen wel hele kleine oogjes hadden. De lolbroeken en fuifgangers genoten er van de sfeer. De glimlach van elkeen deed ons genieten... Afstuderen. Ja, dat kan best wel leuk zijn.

Uit deze selectie zal het meest originele ensemble worden gekozen. Er is een prijs voor de meest creatieve, de meest zotte groep studenten. Wie wint, heeft mazzel. Probeer maar eens een selectie te maken van al deze mensen... Jo Vangheluwe heeft het nochtans stellig beloofd. De bende studenten maakten er nogal lawijt. Wie wint, mag een avondje gratis overnachten in het hotel van Salon de Princesse. Benieuwd wie dat zal worden.

Hoe later het uur.. Hoe meer mensen in de zevende hemel vertoefden... En wat hoor je dan... Mensen die elkaar hun waarheid verklaren. Een ding was zeker.... Door het vele volk dat er aanwezig was, hoefde je geen sauna te nemen. De zweetdruppels waren overtollig aanwezig. De stoom steeg waarlijk op... We waren allen rondlopende stoomschippen... De cowboys onder ons genoten van het spektakel. De ontspanning lag in het amusement van het samenzijn. Niemand liet zich verslaan door het late uur... Niemand wilde uitgeteld zijn... Iedereen bleef maar feesten.

Verdraagzaamheid onder de studenten was het modewoord. De Princesse was het vermaaksoord. Ondertussen trad er ook een rockgroepje op die tal van covers bracht. Blauw van The Scene werd door iedereen gesmaakt. Er werd op en weer gesprongen. Er werd gedanst. De grenzen vervaagden... Het leek voor sommigen een film... Deze enorme party kon bijna niet waar zijn, niet echt zijn. En toch... We maakten er allen deel van uit.

De ochtend nadert...

En inderdaad... Men moet het ijzer smeden als het heet is.

Deze jeugd heeft mee onze toekomst in handen. Niemand dacht er aan morgen...

Info en foto’s: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.