Je was erbij > Overzicht

Ex-Koekelarenaar wint prijs op barbecue in Canada - 16/07/2007

Kurt Dekoninck (38) is pas terug uit het Canadese Barry in de staat Ontario. Hij nam er deel aan de Canadian Open Barbecue. Dat is een organisatie die voor de 4de maal doorgaat in dezelfde stad. Na de tegenslag betreffende het afgelasten van het Europees kampioenschap kreeg hij door de World Barbecue Association de kans om aan dit tornooi deel te nemen. Weliswaar met enige vorm van sponsoring. Hiertoe moest hij geen inschrijvingsgeld betalen noch hotel, gezien hij vorig jaar vice wereldkampioen is geworden.

Kurt Dekoninck vertelt:"Onze aanwezigheid was daar wel gewenst." Het heeft Kurt Dekoninck, Rob Dekoninck (15), Kevin Dekonink (11) enorm veel deugd gedaan. De kleinste Karel-Jan (4) (de zoon van Kurt) is tevens ook meegegaan als mascotte. Het team werd vervolledigd door twee Canadezen Ted Kent en Wanda Kent die zij in Cuba leerden kennen. Kurt Dekoninck:"Deze Canadezen hebben ons veel geholpen qua organisatie en opstelling van de stand. De organisatie gaf ons een barbecue en een tent die we zelf samen moesten steken. We hadden 7 proeven op twee dagen. Hierbij zat een zeer moeilijk onderdeel met als naam "Brisket". "Brisket" (dat is het bovenste van de voorpoot van de koe)… Dat is iets wat ik nog nooit heb klaargemaakt, maar is blijkbaar een delicatesse in de regio. Daarvoor scoorden wij 377 op 500."

In het totaal klassement eindigde Kurt Dekoninck op de 10de plaats op 53 deelnemers met twee derde plaatsen voor varkensvlees en dessert en een eerste plaats in de landenteams. Kurt Dekoninck:"Dit levert ons meteen een ticket op voor de Jack Daniels Cub in oktober dit jaar in Tenessee, USA. Dat is een tornooi waarvoor je uitgenodigd moet worden. Het is de créme de la créme." Dit heeft nog nooit een Belg hem achter gedaan. Kurt Dekoninck:"Dit was mijn natte droom. Ik kreeg er kippenvel van. Ik ben zeer gelukkig. Mijn ambitie bestaat er in om in de Jack Daniels een Top 20 te halen en volgend jaar een Top 3 op het Wereldkampioenschap in België. Op het Wereldkampioenschap en tevens het Belgisch kampioenschap wordt mijn team vervolledigd door Yves Meersman, de culinaire adviseur van Gandaham. Ik zie het volledig zitten om daar minimum een top 3 te halen. Op culinair vlak heb ik dit alles op mezelf bereikt. Ik moet toegeven dat ik dit zonder mijn vrouw Bianca Scholten, Ted Kent, Wanda Kent nooit bereikt zou hebben, " zegt Kurt Dekoninck.

Meer info bij Kurt Dekoninck, traiteur Matthias op 0475/33 01 25, email: traiteurmatthias@telenet.be.

Info en foto's: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.