Je was erbij > Overzicht

KIT vierde 110e verjaardag - Ieper - 27/01/2007

Zaterdag 27 januari 2007 waren een 300-tal genodigden aanwezig op de opening van het feestjaar 2007 waarin de Koninklijke Ieperse Turnkring haar 110e verjaardag viert. Plaats van gebeuren was de koninklijke zaal in de Lakenhalle. De viering startte er met een academische zitting waarin toespraken werden afgewisseld met turndemonstraties.

Burgemeester Luc Dehaene, Gouverneur Paul Breyne en Schepen van Sport Dieter Deltour luisteren aandachtig.

Na het welkomstwoord door Anne Bulcke gaf de voorzitter van KIT, Lieve Debrabandere, een overzicht van de rijke geschiedenis van de club. Vervolgens nam gouverneur Paul Breyne het woord die het had over onder meer zijn familiebanden met de KIT. Burgemeester Luc Dehaene sprak over het "monument" dat de turnkring geworden is binnen de stad Ieper en de maatschappelijke waarden van het verenigingsleven. Nadien sprak Claude Degryse, afgevaardigde van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen, over de rol van de club en de familie Mus in de oprichting en ontwikkeling de Vlaamse turnfederatie.
Colin Wright van de Rushmoor Gymnastics Academy had het vervolgens over de vriendschapsbanden van de Ieperse turnclub met buitenlandse verenigingen.

Voorzitter KIT Lieve Debrabandere aan het woord.

Na de huldiging van een aantal verdienstelijke trainers werd de prachtige verjaardagstaart, geschonken door patisserie 't Belfort uit de Rijselstraat, naar voor gebracht en aangesneden door de KIT-voorzitter, Gouverneur en Burgemeester.

Turndemo door de afdeling Artistieke Gymnastiek Dames.

De aanwezigen werden uitgenodigd naar de receptie in de foyer en de tentoonstelling over geschiedenis van de club in de noordervleugel van de hallen. Met een stukje taart in de hand ontstonden al gauw gesprekken over vroeger en nu. De Koninklijke Ieperse Turnkring werd terecht door iedereen gefeliciteerd met deze prachtige organisatie.

Verjaardagstaart geschonken door Patisserie ’t Belfort.

Om de verjaring te vieren worden in de loop van het jaar 2007 nog 4 activiteiten georganiseerd. Op 14 april is er de "Lucien Mus Cup", een internationale jeugdwedstrijd in het stedelijke sportcentrum. Op 2 juni volgt het turnfeest dat in het teken van de 110 jaar turngeschiedenis zal staan. Op 1 september wordt het nieuwe turnseizoen op gang getrokken door een grandioze opendeurdag. Het feestjaar wordt afgesloten op 3 november met een turngala waarin de diverse aspecten van de turnsport zullen worden gedemonstreerd.

Info: Luc Mus, KIT / Foto's: Tijl Cappoen.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.