Je was erbij > Overzicht

Fluojasjes basisscholen Diksmuide - Keiem - 30/01/2007

KEIEM - Het stadsbestuur van Diksmuide start de campagne Veilig naar School in de gemeentelijke basisschool van Keiem. De kinderen krijgen een fluojasje.

Burgemeester Lies Laridon, schepen van verkeer en mobiliteit Kurt Vanlerberghe en onderwijsschepen Marc De Keyrel gaven gisteren het startschot van de stedelijke actie Veilig naar School.

De kinderen van Keiem krijgen als eerste elk een fluojasje. Alle andere basisscholen van Diksmuide komen nog aan de beurt.

In totaal verdeelt de stad bijna 1.500 fluojasjes aan alle kinderen van de lagere scholen.

,,Deze eerste stap betreft het belang van een goede zichtbaarheid voor de zwakste weggebruikers. Vooral in de donkere wintermaanden zullen Diksmuide en deelgemeenten geel kleuren als de kinderen naar en van school rijden'', zegt Kurt Vanlerberghe. Hier blijft het niet bij. De stad wil ook de schoolomgevingen aanpakken met het oog op kindvriendelijkheid en veiligheid. Daarbij wordt het traject van de veilige schoolfietsroutes nog verfijnd.''

,,In het najaar willen we een fietspool opstarten. Met dit initiatief willen we de kinderen op jonge leeftijd sensibiliseren voor de gevaren in het verkeer'', vervolgt Lies Laridon.

Veiligheid

,,Tevens vragen we aandacht voor het feit dat er naast de auto nog gezondere en meer milieuvriendelijke transportmiddelen naar school bestaan. We zetten de schooldirecties, de oudercomités en de leerkrachten samen om zo een vrijwilligersgroep samen te stellen die vanuit de vier windstreken van Diksmuide de jonge fietsers naar de school begeleiden'', aldus Laridon.

,,We willen zelfs verder gaan. Ik denk aan het opstarten van een voetpool voor de kinderen die in de nabijheid van een school wonen. Maar er is meer. Diksmuide werkt mee in het proefproject Label Verkeersactieve School in samenwerking met de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde. Daardoor komen we te weten waar de noden en de knelpunten in het schoolverkeer zich bevinden. Dat moet op termijn leiden naar gepaste ingrepen die de veiligheid verbeteren. We starten met de veiligheid van onze kinderen. Jong geleerd is oud gedaan'', aldus nog Kurt Vanlerberghe. (krv)


Info: Het Nieuwsblad / Foto's: Stad Diksmuide.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.