Je was erbij > Overzicht

Yvan Devacht mountainbikekampioen - Zonnebeke - 18/02/2007

YVAN DEVACHT uit Zonnebeke is Mountainbike Kampioen 2006 - 2007 bij wtc-zonnebeke en SUPER LAUREAAT BIJ DE BELGISCHE BOND voor Rijwieltoerisme.

Na een succesvol Cyclo seizoen 2006, waar Yvan met bijna 9000 km op de 2e plaats eindigde in het km klassement, , had hij voor het aankomende Mountainbike seizoen slechts één doel "Mountainbike Kampioen" worden bij wtc-zonnebeke en "Super laureaat" worden bij de Belgische Bond voor Rijwieltoerisme. Superlaureaat worden is zeer uitzonderlijk want om deze titel te behalen dient men alle 37 winter VTT ritten te rijden ingericht door de BBR, ongeacht de weersomstandigheden, de afstand naar de rit en het aantal ritten in een weekend. Yvan weet van aanpakken en kiende alles tot in de puntjes uit.
Ook werkgever "De lijn" werd betrokken in zijn doelstelling en zo werden alle vrije dagen zorgvuldig ingepland om deel te kunnen nemen aan de mountainbike ritten.

Yvan is het seizoen zonder al te grote kleerscheuren en materiaal pech al bij al goed doorgekomen. Terugkijkend op dit voorbije seizoen zijn er toch wel een paar mooie herinneringen wist Yvan ons te vertellen zoals de rit "Langs Vestingsmuren en Heuvelruggen te Ieper", De "Monseré VTT" te Rumbeke, de "SteenbakkersVTT" te Moen, de "Nieuwjaarsveldtoertocht der Laagvliegers" te Dudzele,en de "Permeketocht" te Jabbeke om er maar een aantal te noemen. Ook de "Nonnebossentocht" met start te Beselare, ingericht door de club waar hij aangesloten is, staat op zijn 2006-2007 palmares. Op alle ritten reed hij de langste afstand ,ook tijdens de rit in Moen toen de regen met bakken uit de lucht viel! Yvan zijn gruwelijkste rit was de nachtrit te Zele. Deze toch werd aangekondigd als nachtrit maar uiteindelijk bleek het om een "Haloween" rit gaan vol met grappen en farcen. Zo moesten de rijders door de rioolbuizen rijden (kruipen) en diende men per vlot een vijver over te steken…..het leven van een biker kan hard zijn.

Yvan behaalt de titel van Mountainbike kampioen bij wtc-zonnebeke met een monster score van 2273 km, gereden op onverhard parcours en een verzameld puntentotaal van 84. In zijn spoor gevolgd door Kurt Delzeyne, uittredend mountainbike kampioen 2005-2006 en Luc Verhaege.

Actiefoto tijdens rit in Hulste


Info en foto: WTC Zonnebeke.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.