Je was erbij > Overzicht

Kerst op De Lovie - Poperinge - 14/12/2007

In de winter legt de natuur haar ziel bloot. Glanzend in de winterzon hechten witte kristalletjes zich aan de bladeren en takken van de bomen. In hun mantel van poedersneeuw en rijp doen de groenblijvers denken aan schilderijen waar de verf in dikke lagen op ligt. Gehuld in een betoverende schemering van vele vele lichtjes fluistert het kasteelpark zijn mooiste kerstgedicht. Er hangt een tere wattige sfeer in de lucht. Een sfeer van innigheid en verbondenheid. De sfeer van Kerst op De Lovie.

Speciaal voor de gelegenheid van Kerst op De Lovie werd je op het kasteel verwelkomd door Louis XVI , Marie-Antoinette en hun hofhouding.

Rik Rabaey and Friends brachten live-muziek van de bovenste plank. Zij zongen en speelden een mix van traditionele en populaire kerstliederen onder begeleiding van accordeon, piano, gitaar, dwarsfluit, klarinet, cello en slagwerk. Van het minnestrelende 'Nu sijt wellecome' tot Angelo Branduardi's 'Merry we will be'.

Bart Schotte en Michiel Devooght demonstreerden de kunst van het ijskappen in hun Beelden van Licht en Warmte. De jongeren van De Lovie namen je mee in hún zoektocht naar Het Kerstlicht.

De kunsttentoonstelling 'Les voyageurs en route' toonde een momentopname van een selectie kunstenaars uit de verschillende ateliers van De Lovie. Wat is hun verhaal? Wat zijn hun inspiratiebronnen? Waarheen leidt hun reis? De kunstwerken werden samen met verzamelde objecten en documentatie van de kunstenaars tentoongesteld. Het atelier werdt hierdoor in zekere zin min of meer gereconstrueerd.

De kerststallententoonstelling had als thema kleurrijk Peru.

Een koor van Engelen bracht je in vervoering, of is het ontroering? Tijd voor mijmeringen onder de kerstboom met 'De Boze Herbergier', en andere verhalen.

Kaarsen, kransen, keramiek. Accessoires bepalen de sfeer in huis. In de feeëriek aangeklede hall van het kasteel vond je vast en zeker blikvangers voor huis en tuin. Als het buiten koud en guur is, mocht het binnen extra warm en gezellig zijn!

Veel volk in De Lovie.

Info en foto's: Birgit Provoost, De Lovie

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.