Je was erbij > Overzicht

Luchtdoop met Miss België Annelien Coorevits - Koekelare - 26/08/2007

Samen met Miss België hadden wij de eer onze eerste luchtdoop mee te maken. Deze luchtdoop werd gesponsord door Charlie Hollevoet en Eric Vierstraete. Samen met Filip Wostyn van Bazuin genoten we van de sfeer. Met de helikopter landen we immers op het Belgisch kampioenschap jumping. Annelien Coorevits uit Wijtschate genoot ervan en wij met haar… Uiteraard was het voor het bestuur van de organisatie van de Belgische jumping met name Freddy Vancouillie, Voorzitter, Willy Vanhooren, Ondervoorzitter, Jean De Grande, Penningmeester, Lies Vancouillie, Pr & Externe Relaties Tom Van Acker, Secretaris een goede afleiding om het publiek te entertainen. Immers de burgemeester van stad Torhout zei dat Annelien Coorevits ontvoerd werd. Wij vonden ze in Ichtegem en kwamen ze met de helikopter terugbrengen naar de plaats waar ze werd verwacht. Normaal zou ik er niet bij geweest zijn, ware het niet dat Jan Verheyen en Lien Willaert niet mee gingen met de helikopter. Uw Westhoekmedewerker kon uiteraard deze kans niet laten liggen en maakte zo zijn eerste helikopterdoop mee. Ook voor Annelien Coorevits was het de eerste keer dat ze met een helikopter meeging.

Hier kan je nog genieten van Annelien Coorevits die zich nog altijd op vaste grond bevindt. Kijk eens welke speciale foto wij hebben kunnen nemen van Filip Wostyn en de miss... Neen, neen. Er zit geen reukje aan. Het was een pure toevalstreffer.

Het vertrek wordt geregeld. We are ready for take off. Fasten your seatbelts. In één, twee, drie genieten wij van het opwarmen van de motoren. De roterende schroeven maken een hels lawaai. Geleidelijk krijgen we het warm van binnen...

We gaan de lucht in. In tegenstelling met wacht ik dacht, voel ik m'n buik niet kriebelen. Op vraag van Charlie Hollevoet van Salons de Princesse passeren we nog eens voorbij Koekelare. Hij wil immers kost wat kost zijn club vanuit de lucht kunnen aanschouwen. Velen hebben dat al met hem gedaan, terwijl ze weliswaar in andere oorden vertoeven...

Vanuit de lucht kunnen wij het kasteel van Wijnendaele aanschouwen. Het is prachtig te zien. Wist je dat hier de capitulatie werd getekend na de inval van de Duitsers. Ik geloof dat dit op 25 mei 1940 moet geweest zijn. Maar sla me niet dood als ik er enkele dagen vanzit. Het is werkelijk prachtig om het vanuit de lucht te zien. De wereld lijkt anders wel een beetje een lappendeken.

Toegekomen op de jumping in Torhout is het VIP-diner juist begonnen. We komen duidelijk juist toe op het gepaste ogenblik.

Info en foto's: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.