Je was erbij > Overzicht

Bloed en geweld in Astrolab Iris - Zillebeke - 23/04/2007

Lid I.K.Richten neergeschoten en lid Eigen Taal Zillebeke zwaar gehavend

Ieper (Zillebeke) - Wat begon als een vreedzame bijeenkomst eindigde in een bloedbad.Het resultaat van een stresserend toneelseizoen dat op zijn laatste pootjes loopt? Een afrekening tussen verschillende toneelclans? Niets is minder waar. Het was de start van een teambuilding evenement, ingericht door Events On The Move.

Maandagavond 23 april l.l. trommelde Events On The Move een evenementenbureau uit Kortrijk de Ieperse toneelgezelschappen op het appel om een try-out op de planken te zetten van hun nieuwste concept '24'. Dit concept is vooral gericht op bedrijven die hun werknemers willen laten deelnemen aan een team-building sessie. Deze sessie duurt 24 uur en laat de deelnemers naar oplossingen zoeken om te weten wie welke CEO heeft ontvoerd en waarom op een andere werd geschoten.

De opener in het Astrolab Iris was meteen een schot in de roos. Letterlijk. Na een heel interessante uiteenzetting van Philippe Vercoutter (voorzitter Astrolab) over de werkzaamheden van het Astrolab trad de machine in werking. Eerste aan de beurt was Frederick Pattyn van Eigen Taal Zillebeke die, realistisch opgemaakt, binnenstrompelde alsof hij onder handen was genomen door een bende zware jongens. Mieke Bamelis van de Ieperse Kunstkring Richten was het tweede slachtoffer. Tot onzetting van de deelnemers werd ze in koelen bloede midden in het auditorium neergeknald. Voor de teambuilders was dit het startsein om hun securitysysteem in gang te zetten en aan hun lange zoektocht te beginnen. Een zoektocht die hen in de volgende uren leidde via Tyne Cot Cemetry, naar het Noordfranse Cassel en verder nog naar Dendermonde en in de richting van Wetteren.

Een pluim op de hoed voor de organistie die dit op poten zet maar vooral ook voor hun prachtig initiatief hiervoor de lokale toneelverenigingen aan te spreken. Het werd door velen gesmaakt en het was ook leuk om nog eens naast het podium te schitteren.


Info en foto's: Peter Pollee.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.