Je was erbij > Overzicht

Continu ploegensysteem levert 32 extra jobs - Veurne - 17/04/2007

VEURNE - Maandag ging in het bedrijf PepsiCo International in Veurne een continu ploegensysteem van start. Het leverde 32 nieuwe jobs en extra productiemogelijkheden op. PepsiCo International produceert in Veurne onder meer Lay's, Doritos en Cheetos.

De werknemers stapten maandag vrijwillig in het 24/7 systeem. Er waren 44 kandidaten. 32 nieuwe werknemers moesten uiteindelijk aangeworven en getraind worden. Vijf ploegen werknemers maken het nu mogelijk dat een van de zeven productielijnen van PepsiCo Veurne, een chipslijn, voortaan 7 dagen op 7 draait.

,,Mensen die in het systeem stapten, werken nu 19 dagen op de 35, voordien 25. Zij hebben dus meer vrije tijd. Ze moeten wel twee weekends op vijf 12 uur werken. Anders gezegd: zijn hebben nu drie weekends vrij. Wij hebben zowel met medische als sociale aspecten rekening gehouden. Er zijn ook voldoende rustdagen voorzien voor de overschakeling tussen de ploegendiensten. Wie van het continue team deel uitmaakt krijgt bovendien een aangepast loon. Dit systeem moet ons een productieverhoging van zowat 25 procent op die lijn opleveren'', aldus operations director Robert Taks.

Tweede ter wereld

PepsiCo Veurne maakt sinds 1998 deel uit van PepsiCo International, het tweede voedingsmiddelenbedrijf ter wereld, met een omzet van 35 miljard dollar en 168.000 werknemers wereldwijd. In de Plant Veurne -met 35.105 m2 fabrieksoppervlakte- werken nu 480 mensen. Het bedrijf produceert Lay's, Doritos en Cheetos voor de Belgische (35 procent), Nederlandse (21 procent) en de Franse markt (40 procent).

PepsiCo Veurne is een multi-technology bedrijf met zeven productielijnen, waarvan drie voor chips. ,,Wij produceren 716 verschillende variaties snacks, wat enorm veel is'', aldus Robert Taks. ,,De Plant Veurne is erg belangrijk. Voor onze producten liggen wij eigenlijk in het hart van Europa. In een cirkel van 500 kilometer rond Veurne wonen liefst 100 miljoen mensen.''

Weinig zout

Nog wat cijfers: De productiviteit van het bedrijf groeide op acht jaar tijd met 50 procent In 2006 produceerde PepsiCo Veurne 44.000 ton, 600.000 paletten, 23 miljoen dozen en 450 miljoen zakjes chips In een zakje chips zit slechts 0,6 gram zout, minder dan in een brood.

PepsiCo Veurne verwerkte vorig jaar 100.000 ton aardappelen In Veurne worden Lay's (23 smaken), Doritos (zeven smaken), Cheetos, Grills, Mama Mia's en Bugles gemaakt Het bedrijf beschikt over 57 verpakkingsmachines.

Marc Maes - Het Nieuwsblad


Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.