Je was erbij > Overzicht

Rode Kruis Diksmuide-Houthulst trekt de baan op - 15/04/2007

De veertiendaagse van het Rode Kruis start dit jaar op 26 april. De Rode Kruis vrijwilligers proberen op kruispunten, bij warenhuizen en deur-aan-deur zoveel mogelijk stickers te verkopen. Als officiële start van de veertiendaagse vindt zondag 22 april de Fiësta plaats in de Zoo van Antwerpen.

Zondag 22 april geeft prinses Astrid, zoals elk jaar, het startschot van de veertiendaagse van het Rode Kruis. Dit keer zakt ze af naar de Zoo in Antwerpen. Alle Rode Kruis vrijwilligers uit Vlaanderen, en dat zijn er duizenden, zullen op die dag genieten van alle attracties. Na dat ontspannende uitje start het grote werk want de ploeg van het Rode Kruis Diksmuide-Houthulst engageerde zich om liefst 2.000 stickers te verkopen. Daarvoor rekent het op het goede hart van de vele bestuurders die het kruispunt aan de bibliotheek in Diksmuide zullen passeren op 26 en 27 april. Ook aan warenhuizen zullen de vrijwilligers aanwezig zijn en mochten er dan nog stickers over zijn trekken ze van deur tot deur.

Wie een sticker koopt, steunt niet alleen de Rode Kruis-afdeling maar maakt zelf ook kans op een leuke prijs door mee te doen aan de tombolawedstrijd. Achteraan de gekochte sticker staat het geluksnummer waarmee je kans maakt op vliegtuigtickets, weekendverblijven of andere waardevolle prijzen.

Het thema van de sticker is de Rode Kruisvrijwilliger zelf die naar buitenkomt als de superheld van elke dag. De supermannen en -vrouwen zijn in een futuristisch decor afgebeeld.

Het bestuur van het Rode Kruis bestaat uit voorzitter Dirk Borra, penningmeester Marc Coupé, secretaris Stefaan Pollet, econoom Kevin Ver Eecke, verantwoordelijke hulpdienst Jean Paesbrugghe, verantwoordelijke leergangen Martine Dewulf, PR Gudrun Steen, Raymond Vandamme, Roger Uyttenhove, Hendrik Laridon en Christiane Bruynooghe. Daarenboven zijn er enthousiaste vrijwilligers die tijdens het werkjaar bijna elk weekend de baan op gaan om een preventieve dienst te verzorgen op grote evenementen, wielerwedstrijden of andere activiteiten.

Contactgegevens:

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.