Je was erbij > Overzicht

Bovekerke Feest op zondag 15 april 2007

Elk gezin in ons land wordt met kanker geconfronteerd
Eric Huyghe, geëngageerde schepen en provincieraadslid voor het goede doel trakteert kankerpatiënten van kankerpraatgroep "Blik Vooruit" op VIP-dag

Dit jaar wordt in Bovekerke opnieuw de grote prijs Eric Huyghe georganiseerd en met dit evenement wordt Bovekerke op de landkaart gezet. Bovekerke, de deelgemeente van Koekelare wordt "stilletjes aan" een symbool in het wieleremilieu. Ditmaal wordt op de week na Pasen, zijnde op 15 april een koers georganiseerd waar elke wielerliefhebber wil bijzijn en waarom… het zijn niet enkel de kasseien die het hem doen en het pittoreske dorpskarakter.

Het is tevens sinds enkele jaren de pleisterplaats geworden voor ondernemers. Het is te vergelijken met een kamer van koophandel waar ondernemers samen komen. Het enigste verschil met de echte kamer van koophandel is de ongedwongen sfeer waarin gelijkgestemden elkaar ontmoeten. Die ongedwongen sfeer moet je echter verdienen… Voor het 4de jaar op rij wordt er naast de koers ook een VIP-programma georganiseerd om u tegen te zeggen. Dat VIP-programma start reeds om 11u00 met een aperitiefconcert en de Roger Feys Dixie band. Een aperitiefconcert met sfeer à volonté, maar ook hapjes van de gerenommeerde traiteur Marc Standaert. Dit wordt gevolgd door een Bourgondisch diner met Côte à l'os à volonté met groentjes en smakelijke sausjes. Mmmm. Er is echter meer van dat… Er is immers in combinatie met dit alles ook een speciale selectie van wijnen door u geselecteerd door de topsommelier Marc Standaert. Marc volgde hiertoe speciale studies en laat zich hiertoe deskundig bijstaan door wijnhuis Desmedt uit Koekelare, gevestigd langs de Belhuttebaan. Wijn moet immers door professionele mensen geselecteerd worden. Bovekerke, dat is een beetje Watou, want wat Watou betekent voor de poëzie, dat betekent Bovekerke voor de wielersport. Het bier dat ambachtelijk wordt gemaakt in Watou, zal op 15 april in Bovekerke menig mens heilig maken. Sint-Bernardus zal met de wijnreceptie tot u komen in de naam van de heilige geest. Amen. Zo moet het zijn, want iedereen die naar dit evenement komt steunt ook een goed doel. Dit jaar wordt de Vlaamse Kankerliga en de kankerpraatgroep "Blik vooruit" uitgekozen om te ondersteunen. Daarnaast wordt ook een voltallige kankerpraatgroep uitgenodigd om heel het evenement met huifkar mee te maken. Het wordt voor hen een prachtige dag. Het is niet enkel wielrennen, het is ook onze medemens met diepmenselijke solidariteit ondersteunen in hun mindere dagen. Kanker is de kwelgeest van onze tijd. Als miljoenen beestjes het lichaam bedreigen, zijn wij het aan onze mensen verplicht om hen bij te staan en hen te ondersteunen waar nodig en waar het mogelijk is. Vorig jaar blonk de organisatie "Bovekerke Feest" uit met de verwezenlijking van de droom van Luc Debou. Luc Debou, erevoorzitter van de supportersclub van wereldkampioen Steve Ramon die zelf mindervalide is, kon zo een exclusieve rit meemaken in een Amerikaanse Lincoln Towncar, de meest exclusieve limousine.

Praktisch:

11 u00 Aperitiefhappening en eetfestijn (côte à l'os,groeten, frietjes, wijn.. à volonté - ingangskaarten te verkrijgen). Sfeermuziek Dixielandband Roger FeysbandInschrijving tevens ook in café De Sportvriend (Populiereweg, Bovekerke), kleedkamers in de Lagere School Bovekerke naast de Sportvriend.
14 u 30 Start van de koers in de Werkenstraat, Bezoek aan VIP dorp Fonitelbus (drank en gebak)
17 u 15 Aankomst op de Werkenstraat, Prijsuitreiking in Café Sporvriend (bij Christine Bilcke - Vanzieleghem)
17 u 30 Uitgebreid muzikaal kaasbuffet met Sint-Bernardus onder begeleiding van deejay Peter Van Laer (Donkere of blonde Sint Bernardus abdijbier uit WATOU, en kaasbuffet). Locatie: D'Oude Schole - Bovekerkestraat 171 te Bovekerke

Contact en organisatie: schepen en provincieeraadslid Eric Huyghe 0496 25 12 38 eric.huyghe@west-vlaanderen.be, -Feestcomité Koekelare Robert Vandecaveye 051 58 92 33, -Frank Volcke 0495 79 19 20 frank@kantoorvolckekoekelare.be, -Freddy Vancouillie 0475 24 12 12 freddy.vancouillie@fonitel.be, -Marc Standaert 0477 21 65 29 m.standaert@skynet.be, - Ivan Delrue 0496 80 57 01 ivan.delrue@metaalhandel.be, -Andy Vermaut 0499 35 74 95 andy.vermaut@skynet.be, Thierry Declercq (verantwoordelijke logo op de website thierry.declercq@metaalhandel.be 056 39 31 04)

(tekst Andy Vermaut)

Een prachtige dag voor kankerpatiënten van kankerpraatgroep "Blik Vooruit"

Meer dan ooit moeten we in onze kleine lokale wereld waarin we leven, beseffen dat er ook iets moet gebeuren voor onze medemens. Vanuit deze visie is bij schepen Eric Huyghe het besef gegroeid om iets te doen voor mensen uit onze streek die geveld worden door de vreselijke ziekte die we kanker noemen. Kanker, een ziekte waar elke familie in ons land vroeg of laat wordt mee geconfronteerd. Het verandert plots je leven. Maar met wie moet je er over gaan spreken, bij wie kan je met je persoonlijke problemen terecht als je eenmaal de vreselijke ziekte moet ondergaan. Wie is er daar om je hand vast te houden en je te ondersteunen. Enkel de persoon die zelf kanker heeft en de partner weten echt wat het inhoudt om het te hebben en hoe het voelt. Vandaar dat Esther Myny en Eduard Museeuw als ervaringsdeskundigen inzake kanker, zijn gestart met een praatgroep voor hun lotgenoten. Een praatgroep voor mensen die hetzelfde lot hebben ondergaan. Een praatgroep waar een gezellig onderonsje wordt afgewisseld met ziekenhuisbezoeken of een klein cadeautje voor hun zieke vrienden en vriendinnen. In deze praatgroep groeit een hechte band van mensen die weten wat het is om af te zien van kanker, die weten wat bestraling is, die weten wat een tumor met je lichaam doet. Mensen die ondanks hun ziekte mensen blijven en ook nood hebben aan ontspanning en het onder de mensen komen. Elke eerst dinsdagnamiddag van de maand zijn ze paraat in het Meuncykenhof waar hen een zaaltje ter beschikking wordt gesteld. Ze moeten ondanks de pijn en het leed van de ziekte, ook echt eens kunnen genieten. Puur psychologisch is dat nodig om de toekomst zo positief mogelijk tegemoet te zien. Kanker treft steeds meer mensen en ook alle leeftijden. Soms moeten ze ook omgaan met verdriet… Maar dit persoonlijk verdriet die verborgen aanwezig blijft omwille van de waardevolle momenten die ze samen beleven, zullen ze nu eventjes mogen vergeten. Ondanks de ziekte zullen de kankerpatienten op 15 april mogen genieten van een super prachtige dag. Hiertoe worden ze om 10u00 opgehaald met de koets van Marc Desmedt (Klyteput) aan de busstopplaats bij het Meunyckenhof. Vandaar gaat de rit in koets met boerenpaarden naar Bovekerke. Het is een reis van een uur waar ze allen samen van zullen kunnen genieten. Daar aangekomen zullen ze kunnen genieten van het aperitiefconcert met daarna côte à l'os en worden ze als vips ontvangen op en tijdens de koers om 's avonds dan na de kaasplank en Sint-Bernardus nakoersfeest met een Amerikaanse limousine van Yvan Vercruysse naar de markt van Koekelare te worden overgebracht. Zo zullen ze in Koninklijke sferen vertoeven. Dit wordt voor de kankerpatiënten van de kankerpraatgroep "Blik Vooruit" een dag om nooit meer te vergeten. Een dag die ze met de "Blik vooruit" kunnen herinneren. Dit alles dankzij de inzet van het comité grote prijs Eric Huyghe. (tekst Andy Vermaut)

Info en foto's: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.