Je was erbij > Overzicht

Clubkampioenschap WTC - Zonnebeke - 17/09/2006

Op de tweede zondag van september wordt traditioneel de laatste clubrit gereden bij wielertoeristenclub en mountainbike team, wtc-zonnebeke. Het cyclo seizoen wordt na 7 maand om 12h00 afgesloten en de punten worden geteld.

De leider in het kilometerklassement Patrick Barra, stond reeds enige tijd zeer veilig op één met een voorsprong van meer dan 1000 km op zijn naaste rivaal Yvan Devacht. Patrick behaalde uiteindelijk een monsterscore van 10634 km op de teller. Yvan Devacht sloot af op 8840 km en op de derde plaats, ex kilometerkampioen, Marc Capelle met 7193 km. Paul Callens volgde op de vierde plaats met 7041 km gevolgd door de eerste vrouw in het kilometerklassement Carine Ameele met 6274 km.

De strijd om het clubkampioenschap bleef echter tot de laatste dag een haalbare kaart voor de 9 overgebleven genomineerden. De ware clubkampioen werd bepaald door de fietsproef op rollen waar de 9 deelnemers gedurende 3 minuten aan 25,71 km/h moesten fietsen zonder snelheidsmeter. De snelheid werd bepaald door het jaargemiddelde van de A en de B ploeg. Niemand minder dan Marino Decroix haalde het met een afwijking van amper 0.09km/u gevolgd door Carine Ameele en op de derde plaats Eddy Coudron (uittredend kilometerkampioen in 2005) . Op de vierde plaats haalde Nicole Lenoir het nog net met 2 tienden voorsprong van Patrick Barra.

Marino Decroix, pas lid sinds 2001 begon zijn carrière in de club als fervent mountainbiker waar hij ieder weekend onze club vertegenwoordigde op de West-Vlaamse veldtoertochten. In 2003 kreeg Marino de smaak te pakken van het koersfietsen en hij reed voor zijn eerste seizoen een slordige vierduizend km bijeen. Dit jaar is Marino met zijn amper 35jaar in beste topvorm en dagelijks hard trainen is voor hem de enige boodschap. Na iedere clubrit een uurtje nog wat bij trainen op de rollen en dagelijks meerdere kilometers gaan lopen zijn behoren tot het trainingsschema. Een volwaardig en fel verdiend clubkampioen, Marino Decroix uit Zonnebeke.Patrick Barra, een opmerkelijk kilometerkampioen met 10634 km op de teller

Marino Decroix, volhard getraind en verdiend clubkampioen 2006

Voor meer informatie over wtc-zonnebeke en haar cyclo en mountainbike activiteiten kan je terecht op www.wtc-zonnebeke.be en via E-mail naar info@wtc-zonnebeke.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.